• Kom proefrijden in onze Showroom
  • De laagste prijs garantie
  • Pechhulp in heel Nederland
  • Persoonlijke service

Kettler Hometrainers

6
Kettler hometrainers en Kettler ergometers zijn de klassieke trainingstoestellen voor thuis. De ronde bewegingsafloop van de Kettler hometrainer ontziet de gewrichten en belast de knieën stukken minder.
Lees meer
Sorteer op:

Kettler Hometrainers

 

Kettler hometrainers en Kettler ergometers zijn de klassieke trainingstoestellen voor thuis. De ronde bewegingsafloop van de Kettler hometrainer ontziet de gewrichten en belast de knieën minder dan bijvoorbeeld joggen. Kettler hometrainers bieden een goede cardiotraining voor iedereen.
Kettler ergometers worden in tegenstelling tot Kettler hometrainers elektronisch ingesteld en vallen op door een nauwkeurige instelling van de belasting en weergave ervan. Volgens de nationale en Europese normen DIN EN 957-1/5 moeten ergometers de inspanning in watt weergeven, hometrainers mogen slechts het weerstandsniveau aantonen.

Zoals bij elke trainingstoestel bestaan er ook tussen de hometrainers grote verschillen in de uitrusting:

Remsysteem:

Eenvoudige en oudere hometrainers hebben meestal een bandremsysteem, hierbij remt de band van kunststof het vliegwiel af tijdens het fietsen. Dit maakt geluid en beïnvloedt ook de beweging van het vliegwiel. Daarom is het af te raden deze modellen te kopen.
De Kettler homtrainers uit ons assortiment beschikken alle over een kwalitatief hoogwaardige magneetremsysteem. Bij dit systeem remt wordt het vliegwiel door de magneet afgeremd. Omdat er geen contact tussen vliegwiel en remsysteem bestaat, maken Kettler hometrainers (bijna) geen geluid. Bovendien is de beweging van het vliegwiel rond.

Aandrijving:

Kettler hometrainers hebben een riemaandrijving, deze maakt duidelijk minder geluid als de van de fiets bekende kettingaandrijving.

Trainingscomputer:

Bij een hogere prijs neemt ook het aantal functies van de trainingscomputer toe.

Vliegwielmassa:

Des te groter het vliegwiel van de hometrainer, des te gelijkmatiger en rustiger de beweging van het toestel.