Kom proefrijden in onze Showroom
Scherpe prijzen
Pechhulp in heel Nederland
Persoonlijke service
Klantbeoordeling 9.0 obv 1182 reviews
Scootmobiel-comfortabel
Sluiten
Sluiten

Een achteruitrijcamera op je scootmobiel? Dit zijn de voordelen

Is een achteruitrijcamera een leuke gadget? Of toch echt een onmisbaar accessoire voor uw scootmobiel? Ontdek het hier »

Achteruitrijcamera op uw scootmobiel?

 

In moderne auto’s is hij niet meer weg te denken: de achteruitrijcamera. De achteruitrijcamera is een handig hulpmiddel waarmee u moeiteloos achteruit rijdt en de dode hoek verkleint. Maar wist u dat u ook een achteruitrijcamera op uw scootmobiel kunt laten monteren?

Visueel hulpmiddel voor uw scootmobiel

Met een achteruitrijcamera kunt u eenvoudig een ‘extra’ oogje in het zeil houden bij het achteruitrijden. Maar niet alleen tijdens het achteruitrijden is een achteruitrijcamera handig, ook wanneer u op de openbare weg rijdt, ziet u achteropkomend verkeer. Wel zo prettig.

 

Wanneer is een achteruitrijcamera onmisbaar?

Heeft u last van nek- of schouderklachten en kost het u moeite om over uw schouder te kijken? Dan is achteruitrijden een behoorlijke, en soms pijnlijke, uitdaging. Bij het achteruitrijden moet u immers continu omkijken. Er kan namelijk een obstakel op de weg zijn, een voetganger kan achter u oversteken, of er rent ineens een kind de weg op.

In dit soort situaties is een achteruitrijcamera een fantastisch hulpmiddel. Het display is immers voor op uw stuur gemonteerd, waardoor u uw hoofd niet meer hoeft te draaien bij het achteruitrijden. Doordat u zich enkel op concentreert op hetgeen u op uw scherm ziet, rijdt u een stuk comfortabeler naar achteren.

 

Kleine ruimtes zijn geen uitdaging meer

Laten we eerlijk zijn; in de supermarkt gaat het nog wel, maar wanneer u naar de groenteboer of bloemist gaat, is het manoeuvreren van uw scootmobiel door de winkel een klus waarbij zich menig zweetdruppeltje op uw voorhoofd kan vormen. Met een achteruitrijcamera worden ook dit soort krappe ruimtes eenvoudiger begaanbaar. Een achteruitrijcamera laat u namelijk niet alleen zien wat er achter u gebeurt. Ook hetgeen er direct links of rechts van u is, kunt u zien op het beeldscherm.

 

Wanneer de schemering valt

Zelfs wanneer u overdag weinig moeite heeft met achteruitrijden of rijden in kleine ruimtes, kan het een heel ander verhaal worden zodra het donker wordt. In het donker, of in de schemering, vallen obstakels nou eenmaal minder op. En zeker wanneer deze zich ter hoogte van het wegdek achter u bevinden. Een goede achteruitrijcamera registreert deze ook in het donker goed voor u, zodat u zorgeloos achteruit kunt rijden.

 

Geen last meer van de dode hoek

Net als andere voertuigen heeft een scootmobiel een dode hoek. De meeste achteruitrijcamera’s voor scootmobielen, maakt deze dode hoek kleiner. Daarmee draagt een achteruitrijcamera dus ook bij aan een veiligere verkeersdeelname.

 

Achteruitrijcamera op uw scootmobiel monteren?

Zo ziet u, een achteruitrijcamera kan van onmisbare waarde zijn als u een scootmobiel bestuurt. En omdat wij een achteruitrijcamera in ons assortiment accessoires hebben, kunnen wij u natuurlijk ook helpen bij de montage ervan op uw scootmobiel. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!

 

 

Geplaatst in:

© 2024 – Scootmobiel Comfortabel | Top Kwaliteit A-merk Scootmobielen – Alle rechten voorbehouden

De waardering van www.scootmobiel-comfortabel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 1182 reviews.