Kom proefrijden in onze Showroom
Scherpe prijzen
Pechhulp in heel Nederland
Persoonlijke service
Klantbeoordeling 9.1 obv 697 reviews
Scootmobiel-comfortabel
Sluiten
Sluiten

Extra informatie Scootmobiel

De services van Scootmobiel Comfortabel

Scootmobiel Comfortabel: uw adres voor een betrouwbare scootmobiel. Alle producten zijn met zorg geselecteerd op kwaliteit en comfort. Op onze website vindt u uitsluitend A-merken waarmee wij goede ervaringen hebben. Dit zijn bijvoorbeeld Afikim Breeze scootmobiel, Vermeiren Carpo scootmobiel, Handicare Trophy scootmobiel en Drive scootmobiel. U kunt er vanuit gaan dat alle scootmobielen die wij leveren garant staan voor vele jaren rijplezier. 

Een scootmobiel uitproberen

U bent van harte welkom in onze Showroom in Oosterhout, hier hebben wij een groot assortiment scootmobielen klaar staan voor een proefrit zodat u diverse modellen op uw gemak kunt bekijken en uitproberen.

Heeft u vragen of wilt u een offerte ontvangen?

Stuur ons een Email 

U kunt ons ook bellen: 0162 229 405

Alle modellen per type

3-wiel scootmobielen

Een scootmobiel met 3 wielen is extra wendbaar en heeft een kleine draaicirkel. Hierdoor heeft een 3-wiel scootmobiel geen enkel probleem met smalle gangpaden in een supermarkt.

4-wiel scootmobielen

Bent u op zoek naar een extra stabiele scootmobiel waarop u zich te allen tijde veilig voelt? Door de vier wielen biedt een scootmobiel met 4 wielen extra stabiliteit, ook in de bochten.

Opvouwbare scootmobielen

Een opvouwbare scootmobiel is compact en betaalbaar. Ideaal voor korte ritten in en om het huis, en voor reisjes of vakanties. Volop keuze uit populaire modellen, waaronder de Brio of GoGo scootmobiel.

Gebruikte scootmobielen

Hier worden regelmatig tweedehands en demo schootmobielen en demo modellen te koop aangeboden. Deze scootmobielen koopt u al voor een zeer gunstige prijs.

Hier kunt u op vertrouwen

Scootmobiel Comfortabel is graag uw betrouwbare adres voor de aanschaf van een scootmobiel die bij u past. Daarvoor bieden we u de volgende voordelen.

Hoogste kwaliteit

Wij selecteren op kwaliteit. Op onze website vindt u alleen producten waarin wij de volste vertrouwen hebben.

Pechhulp

ANWB pechhulp Direct hulp bij pech onderweg is snel ter plaatse. 24 uur per dag, 7 dagen per week, in heel Nederland.

Service aan huis

Wij komen uw scootmobiel bij u thuis brengen en gaan pas weg als u snapt hoe uw nieuwe scootmobiel werkt.

Scherpe prijzen

Een scootmobiel kopen is een flinke uitgave, wij proberen onze prijzen daarom ook zo scherp mogelijk te houden.

Tips bij het kopen van een scootmobiel

De scootmobiel werd de afgelopen jaren steeds populairder. Dat heeft vooral te maken met de verbeterde techniek op het gebied van comfort, snelheid en bereik. Een steeds groter wordende groep particulieren schaft zelfstandig een scootmobiel aan. Voor u zelf overgaat tot een aanschaf wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat uw scootmobiel goed bij u past. Hieronder vindt u informatie en tips die u kunnen helpen in het maken van uw keuze.

Welke scootmobiel is geschikt voor u?

Het is van belang om bij de keuze van de juiste scootmobiel eerst uw eigen situatie, eisen en wensen goed in kaart te brengen. Vraag naar de mogelijkheden of vertel ons uw wensen wij geven u graag advies welke scootmobiel het beste aan uw wensen voldoet.

Als u een scootmobiel online bestelt nemen wij altijd contact met u op om uw keuze te bespreken. Maar vaak is het prettiger om vooraf al advies te krijgen welke modellen scootmobiels geschikt zijn voor u. Voor vragen en advies kunt u dus altijd contact opnemen met ons via 0162 229405. Of stuur een bericht via onze klantenservice

Waar moet u op letten bij de keuze van een scootmobiel?

Waar moet je op letten bij de keuze van de juiste scootmobiel? Een kleine, middelgrote of grote scootmobiel. 3-wiel of 4-wiel? Er valt genoeg te kiezen.

 1. Een kleine scootmobiel of opvouwbare scootmobiel is ideaal om mee te nemen in de auto, op reis, maar ook in en om het huis. Ze zijn licht van gewicht en makkelijk demonteerbaar. Hierdoor zijn de verschillende onderdelen goed te tillen en nemen weinig ruimte in beslag. Dit type scootmobiel is er zowel in een 3-wiel als in een 4-wiel uitvoering. De snelheid is circa 6 km/u.
 2. De middelgrote scootmobiel gaat 8 tot 15 km/u en is ideaal voor gebruik in de woonplaats, naar de supermarkt, bakker, etc. In zowel de 3-wiel als de 4-wiel uitvoering is dit type scootmobiel makkelijk wendbaar en heeft een prima reikwijdte. De meeste modellen zijn niet demonteerbaar, waardoor ze redelijk wat ruimte in beslag nemen wanneer u ze niet gebruikt. Daar staat tegenover een hogere snelheid, een groter bereik en meer comfort dan bij opvouwbare scootmobielen.  
 3. Om comfortabel langere afstanden te rijden op een scootmobiel bieden de grotere modellen uitkomst. De snelheid varieert tussen de 15 tot 20 km/u waardoor er ook prima naast een fietser kan worden gereden. De vering is bij de meeste merken uitstekend geregeld en de bijgeleverde accu’s bieden voldoende reikwijdte. De grote scootmobiel is zeer in trek bij de fanatieke scootmobielberijder die er graag op uit trekt.

Vergoeding van de scootmobiel

Wist dat u met het kopen van een scootmobiel vaak velen malen voordeliger uit bent dan met WMO (eigen maandelijkse bijdrage)?

Rekensom

Stel dat u met WMO een bijdrage betaalt van € 100,- per periode van vier weken, dan betaalt u over een periode van vijf jaren een bedrag van € 7.500,- . De meest luxueuze en comfortabele scootmobielen die u kunt aanschaffen kosten echter zo’n € 6.000,-. Een degelijke opvouwbare scootmobiel begint bij € 1300,- en een vaste scootmobiel bij € 3500,- Als u deze rekensom maakt, dan is een scootmobiel aanvragen bij de gemeente minder interessant… Tel uit uw winst!

Alternatief voor scootmobiel aanvragen via Gemeente

Scootmobiel-comfortabel.nl biedt u een aankoop op afbetaling aan. Hierdoor bent u – ook als u niet in één keer kunt betalen – niet afhankelijk van de gemeente en de eventuele aanbestedingsleverancier. U bent dan in staat de scootmobiel te kopen die volledig is afgestemd op uw wensen. Tevens wordt u zelf de eigenaar van de scootmobiel! Kiest u voor een aankoop of afbetaling, dan betaalt u bij aankoop een bedrag en daarnaast een maandelijks bedrag. De hoogte hiervan wordt door de leveranciers en Financierings Maatschappij in samenspraak met u afgestemd. 

Interesse in een scootmobiel?

Neem contact met ons op via het contactformulier of bel 0162-229 405.

Actieradius scootmobiel

Hoe ver kunt u rijden zonder de accu op te laden? De scootmobielen die we aanbieden hebben een ruime actieradius dit afhankelijk van merk en type scootmobiel en welke accu’s gekozen worden. Hierbij moet u er wel rekening mee houden dat deze wordt beïnvloed door:

 • de omgeving waarin u rijdt; op vlakke wegen komt u verder dan in een heuvelachtige omgeving of op slecht wegdek.
 • het totale gewicht van de scootmobiel inclusief berijder en bagage; meer gewicht vraagt meer energie.
 • de bandenspanning; zachte banden zijn misschien wel comfortabel, maar kosten net als bij het fietsen ook extra energie.
 • de buitentemperatuur; ’s winters zal de capaciteit van de accu afnemen door lage temperaturen.
 • de verlichting; door gebruik te maken van de energie zuinige LED-verlichting is dit echter tot een minimum beperkt.

» Meer tips over scootmobiel accu’s

Rijden met een scootmobiel

Rijden op een comfortabele scootmobiel is makkelijk, maar natuurlijk ook even wennen. Dat komt vooral door de automatische rem die direct remt zodra u het gas loslaat. U hoeft dus zelf niet bij te remmen. Dit is anders dan bijvoorbeeld bij een auto of een fiets waarbij de auto of fiets zijn vaart houdt en u zelf moet remmen. Bij een scootmobiel hoeft u dus nooit te remmen. Dat doet de elektromotor zelf mbv een elektromagnetische rem. Voor de bediening van het gas zijn er diverse opties; het kan links of rechts van het stuur of met de voet, net wat u het meest praktisch vindt. Op het bedieningspaneel zitten de knoppen voor o.a. het snelheidsniveau en de verlichting.

Bezorging, inclusief uitleg, en tips

Als u een scootmobiel bij ons bestelt, krijgt u altijd bij levering een complete uitleg, demonstratie en tips over de werking van alle functies van uw nieuwe scootmobiel. Wij komen uw scootmobiel bij u thuis brengen en gaan pas weg als u snapt hoe uw nieuwe scootmobiel werkt.

Garantie

Wij streven er naar om u als klant zo tevreden mogelijk te houden, mocht er toch iets niet goed gaan, dan willen wij dat graag voor u zo goed mogelijk oplossen. Neem dan contact met ons op. Vermeld uw klacht en factuurnummer voor een snelle afhandeling. Dit geldt uiteraard alleen op defecten die te verwijten vallen aan het artikel zelf. Slijtage en defecten door foutief gebruik vallen niet onder de garantie. 

Uw factuur is tevens het garantiebewijs. Om gebruik te maken van de service en garantie moet u altijd beschikken over de betaalde originele factuur, die bij de bestelling wordt meegeleverd. Op al onze artikelen geld de garantie termijn van onze toeleveranciers.

Hieronder vindt u een nadere toelichting op de garantie op scootmobielen:

Beperkte garantie van 2 jaar
De structurele componenten: het platform, de vork, de stoelbevestiging en de lasnaden.

Beperkte garantie van een jaar
Uw scootmobiel is volledig gegarandeerd voor twaalf (12) maanden van de datum van aankoop tegen materiaal- en fabricagefouten. Deze garantie vermindert uw rechten niet, maar breidt ze uit. Alle electronische onderdelen, zoals het controlesysteem en de batterij-opladers, De aandrijflijn: het differentieel, de motor en de remmen. hebben een (1) jaar garantie. Het onderhoud aan deze onderdelen moet uitgevoerd worden door uw dealer of door de scootmobiel fabrikant erkende dealer, zoniet vervalt uw garantie.

Garantie op accu’s 
Accu’s zijn voor 6 maanden gegarandeerd door de producent op montage en fabricage fouten. Het langzame verslechten van de prestaties van de batterijen omdat ze leeg werden opgeslagen, of voor lange tijd in koude omstandigheden werden opgeslagen, verkeerd worden geladen en/of gebruik of omdat ze door zwaar gebruik verslijten, is niet in deze garantie inbegrepen.

Uitsluitingen

Scootmobiel Comfortabel staat voor 100% achter de kwaliteit van de producten. Er zijn echter een aantal zaken die wij in alle redelijkheid niet in onze garantie op kunnen nemen.

De volgende zaken vallen buiten de garantie op scootmobielen:

 • Het plakken en/of oppompen van banden.
 • Schoonmaken van de scootmobiel.
 • Verstellen of instellen van stoel, stuur e.d.
 • Schade als gevolg van bijvoorbeeld een aanrijding of vandalisme en de eventuele daaruit voortvloeiende technische mankementen.
 • Normale slijtage van slijtbare delen als banden, koolborstels, remdelen e.d.
 • Schade of mankementen als gevolg van langdurige en/of excessieve blootstelling aan vocht.
 • Defecten of schade als gevolg van onvoldoende of gebrekkig preventief onderhoud 1x per jaar of 2500km.
 • De gevolgen van het niet opvolgen van aanwijzingen van de fabrikant, zoals vermeld in de gebruikershandleiding.
 • De gevolgen van verkeerd of oneigenlijk gebruik van de scootmobiel.

Onder verkeerd of oneigenlijk gebruik wordt bijvoorbeeld verstaan het gebruiken van de scootmobiel als trekkend voertuig, te zwaar belasten, gebruik in omgeving en omstandigheden waarvan redelijkerwijs verwacht kan worden dat het tot schade of overmatige slijtage kan leiden, extreem intensief gebruik, intentionele beschadiging, zelf aanbrengen van wijzigingen aan het chassis of elektrisch systeem, etc.

De volgende zaken vallen buiten de garantie op accu’s en laders:

 • Defecten als gevolg van verkeerd gebruik.
 • Defecten als gevolg te diep ontladen.
 • Defecten als gevolg te lang ontladen geweest.
 • Defecten als gevolg van verkeerd laadgedrag.
 • Het “lui” worden van accu’s als gevolg van té frequent laden en oppervlakkige ontladingen.
 • Schade en/of defecten als gevolg van een aanrijding of vandalisme.
 • Schade en/of defecten als gevolg van overbelasting.
 • Schade of mankementen als gevolg van langdurige en/of excessieve blootstelling aan vocht.
 • Defecten als gevolg van extreem intensief gebruik.
 • Schade als gevolg van kortsluiting en/of piekbelastingen

Pechhulp service

De snelle en betrouwbare Pech Hulp voor pech onderweg met uw scootmobiel.
ANWB pechhulp Direct hulp bij pech onderweg is snel ter plaatse, 24 uur per dag, 7 dagen per week, in heel Nederland.

U gebruikt uw scootmobiel regelmatig en verwacht niet dat deze tijdens de scootmobiel rit zal uit vallen. Is dat toch het geval, dan kunt u rekenen op onze betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige pech hulp. Wij zorgen ervoor dat u snel en veilig weer thuis of op de plaats van bestemming bent. Bij ANWB Scootmobiel Pech hulp begrijpen wij dat u zorgeloos gebruik wilt maken van uw Scootmobiel (Het zijn immers de vervangers of ondersteuning van uw benen).

Zekerheid! Op ons kunt u rekenen!

Waarmee kunnen wij u nog meer mee van dienst zijn!

© 2024 – Scootmobiel Comfortabel | Top Kwaliteit A-merk Scootmobielen – Alle rechten voorbehouden

De waardering van www.scootmobiel-comfortabel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 697 reviews.