Kom proefrijden in onze Showroom
Scherpe prijzen
Pechhulp in heel Nederland
Persoonlijke service
Klantbeoordeling 9.1 obv 709 reviews
Scootmobiel-comfortabel
Sluiten
Sluiten

Extra informatie rollators

Waar let u op bij het kopen van een rollator

Een rollator is een loophulpmiddel met drie of met vier wielen. De functie van een rollator is het bieden van steun tijdens het lopen en wanneer voorzien van een zitje kunt u gemakkelijk even rusten. Rollators zijn er in verschillende uitvoeringen zoals stalen rollators, lichtgewicht rollators en lichtgewicht design rollators.

Een rollator biedt veel steun en vormt tegelijkertijd weinig belemmering tijdens het lopen. De rollator is ook binnenshuis goed bruikbaar door de mogelijkheden om bijvoorbeeld een dienblad te monteren. Over het algemeen is een rollator met 4 wielen te verkiezen boven een rollator met 3 wielen vanwege de extra stabiliteit.
Momenteel is de rollator het meest gebruikte loophulpmiddel in het geval er sprake is van verminderde spierkracht, balans en/of duizeligheidklachten.

U bent opzoek naar een rollator maar welke rollator past bij u en waar moet u op letten wanneer u een rollator koopt. Als eerste is belangrijk te weten gaat u de rollator hoofdzakelijk binnen of buiten gebruiken. Een rollator voor buiten is vaak uitgerust met grotere wielen voor meer comfort, een zitje en een mandje zodat u gemakkelijk een boodschap mee kunt nemen.

Kies voor een rollator die u gemakkelijk kunt inklappen/opvouwen, kies voor een lichtgewicht rollator, die u gemakkelijk kan optillen.

De rollator instellen

Hoe stelt u een rollator juist in? U gaat tussen de achterwielen staan en u houdt de armen langs het lichaam. De hoogte waarop uw pols zich dan bevindt in de hoogte waarop de handvatten gezet moeten worden. 

Gebruik

Veel mensen duwen de rollator, terwijl je juist “in” de rollator moet lopen. De rollator is bedoeld als steunhulp, niet als boodschappenkar die je voor je uit duwt. 
Probeer dus zoveel mogelijk tussen de handvatten te lopen.

De stand van de handen:

De vingers behoren om de handrem te worden gehouden. Bij een misstap maak je automatisch in een reflex een grijpbeweging. 
Als de handen langs de handrem zijn, knijp je direct de handrem dicht en heb je steun. Als de handen om het handvat zijn en je struikelt, dan duw je onbewust de rollator weg en mis je de noodzakelijke steun.

Rollator kopen? Kijk bij ons aanbod.

© 2024 – Scootmobiel Comfortabel | Top Kwaliteit A-merk Scootmobielen – Alle rechten voorbehouden

De waardering van www.scootmobiel-comfortabel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 709 reviews.