Kom proefrijden in onze Showroom
Scherpe prijzen
Pechhulp in heel Nederland
Persoonlijke service
Klantbeoordeling 9.0 obv 1184 reviews
Scootmobiel-comfortabel
Sluiten
Sluiten

Financiering van een scootmobiel: goed idee of niet?

Hoe kunt u uw scootmobiel financieren? Wat zijn de voor- en nadelen van de financiering van een scootmobiel? Wij zetten de feiten even op een rij.

Een scootmobiel is een goede investering voor uw mobiliteit en onafhankelijk, maar ook eentje waar vaak een prijskaartje aanhangt. Kunt u deze som geld niet in één keer betalen? Of wilt u uw spaarrekening liever niet aanspreken? Dan kunt u ook een financiering aanvragen om uw scootmobiel te betalen. Hoe kunt u uw scootmobiel financieren? Wat zijn de voor- en nadelen van de financiering van een scootmobiel? Wij zetten de feiten even op een rij.

 

Financieren scootmobiel 

Wilt u een scootmobiel kopen, maar wilt of kunt u het bedrag niet in één keer betalen? Dan zijn er drie manieren om uw aankoop te financieren.

 

Scootmobiel leasen

Bij Scootmobiel Comfortabel kunt u via Scootmobiel Lease uw scootmobiel leasen. U koopt dan uw scootmobiel op afbetaling en bent er meteen eigenaar van. U kiest zelf over welke termijn u wilt afbetalen – looptijden tussen 24 en 72 maanden – en betaalt elke maand een vast bedrag. U betaalt ook rente over het nog openstaande bedrag.

 

Gespreid betalen

Bij Scootmobiel Comfortabel is het ook mogelijk om uw scootmobiel gespreid te betalen. Een eerste optie is dat u het bedrag spreid over drie keer zonder dat u er rente voor moet betalen. Een andere optie is dat u gespreid betaalt over 12, 24 of 36 maanden.

 

Geld lenen

Als u geen krediet wilt aangaan bij het bedrijf dat de scootmobielen verkoopt, kunt u ook een lening afsluiten bij een bank. Vaak gaat het dan om een persoonlijke lening waarbij u over een bepaalde looptijd elke maand een afgesproken bedrag plus rente terugbetaalt aan de bank.

 

Voordelen financiering scootmobiel

Het grote voordeel van financiering is dat u meteen gebruik kunt maken van uw scootmobiel zonder dat u het bedrag in één keer moet betalen. Het is dus geen probleem als u niet over genoeg financiële middelen beschikt of als u liever niet aan uw spaarcenten komt. Zo heeft u meer financiële ademruimte of houdt u geld over voor andere aankopen of onverwachte gebeurtenissen. 

 

Een ander voordeel van een krediet is dat u zekerheid hebt over uw maandelijkse lasten. U weet op voorhand hoeveel uw scootmobiel kost en hoeveel u elke maand zal moeten afbetalen. Zo is het eenvoudiger om een overzicht te bewaren op uw financiën. 

 

Nog een pluspunt van financiering is dat u boetevrij vervroegd kan aflossen. Ook extra aflossen per maand kan boetevrij. Zo vermindert het nog openstaande bedrag of verkort de looptijd van uw leasing. Daardoor bespaart u ook op rentekosten. 

 

Een laatste voordeel van de financiering van uw scootmobiel is dat u het bedrag ook kunt gebruiken voor extra aankopen. Als u kiest voor leasing, kunt u ook de onderhoudskosten opnemen in het leasebedrag. Ook met een persoonlijke lening kunt u andere zaken aankopen die bijvoorbeeld gerelateerd zijn aan uw scootmobiel.

 

Nadelen financiering scootmobiel

Het grote nadeel van de financiering van een scootmobiel via leasing of een persoonlijke lening, is dat u rente betaald op het geleende bedrag. Op het einde van het krediet zal u dus altijd meer betaald hebben dan de werkelijke aankoopprijs van uw scootmobiel. Als u zelf een lening bij een bank aanvraagt, moet u er ook mee rekening houden dat de rentevoeten sterk verschillen van bank tot bank. Het is daarom een goed idee om leningen te vergelijken om zo de goedkoopste financiering voor uw scootmobiel te vinden. Bent u een Belgische klant? Dan kan u op TopCompare.be persoonlijke leningen vergelijken. 

 

Een ander nadeel van financiering is dat uw maandelijkse vaste lasten toenemen. Elke maand betaalt u immers een stuk van het krediet terug en dat voor een bepaalde periode. Gedurende de looptijd van het krediet zullen uw maandlasten dus hoger zijn dan voorheen, waardoor er minder ruimte is om geld te sparen of om uit te geven aan andere aankopen.

Geplaatst in:

© 2024 – Scootmobiel Comfortabel | Top Kwaliteit A-merk Scootmobielen – Alle rechten voorbehouden

De waardering van www.scootmobiel-comfortabel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 1184 reviews.