Kom proefrijden in onze Showroom
Scherpe prijzen
Pechhulp in heel Nederland
Persoonlijke service
Klantbeoordeling 9.1 obv 709 reviews
Scootmobiel-comfortabel
Sluiten
Sluiten

Hoe kunt u scootmobiel meenemen in auto?

In welke auto past uw scootmobiel? Hoe veilig rijden met een scootmobiel? Info over hulpmiddelen als een kofferbaklift en oprijgoot.

In welke auto past een scootmobiel? Hoe zet u de scootmobiel vast, om er veilig mee te kunnen rijden? U leest de antwoorden op de vragen in dit blog op scootmobiel-comfortabel.

 

We gaven op deze informatieve  blogpagina al eens vaker tips over veilig gebruik van een scootmobiel. Ditmaal schrijven we op veler verzoek over vervoer van de scootmobiel in een auto.

 

Want als u een nieuwe auto koopt, wilt u uiteraard dat uw scootmobiel daar in past. Da’s wel zo handig als u ergens ver weg moet zijn en ter plekke mobiel moet zijn, zoals bij een uitstapje of een vakantie.

 

Opmerkelijk: ‘scootmobielauto’s’ via Marktplaats

 

En u wilt om deze reden waarschijnlijk geen transportbus aanschaffen. Of een aanhangwagen kopen, waarbij dan nog eens problemen kunnen ontstaan qua neerslag en parkeren.

 

De websites van de ANWB en de Consumentenbond besteden helaas nog altijd weinig aandacht aan voor de hand liggende thema’s rondom de honderdduizenden scootmobielers in ons land. Gelukkig helpt Marktplaats u uit de brand, met een speciale entry voor elke auto waarin een scootmobiel past. Ook heeft Kassa een goede thread online staan met goede voorbveelden van auto’s waar een scootmobiel in past.

 

Als het kan: koop een iets kleinere scootmobiel

 

De verdere zoektochten op internet leveren helaas niet zo veel op. Links en rechts worden autotypes genoemd als (de verlengde versies van) de Peugeot Partner, de Citroën Berlingo, de Peugeot Expert of de Renault Scenic. Daarnaast gebruiken taxibedrijven dikwijls een Volkswagen Caddy.

 

Al die autotypes doen eigenlijk niet zo terzake, want de afmetingen van scootmobiels verschillen nou eenmaal. Meten is weten! Wie extra kan en wil betalen kan bij de autodealer verzoeken om aanpassingen. Maar: als het past bij je persoonlijke omstandigheden, koop dan een net iets kleinere scootmobiel dan gangbaar.

 

Hulpstukken: de kofferbaklift. Scootmobiellift of oprijgoot

 

Als u een passende auto heeft, dan is er nog een hulpstuk nodig om het mobiel erin te krijgen. De meest voorkomende oplossingen hierbij zijn de kofferbaklift en de scootmobiellift. Beide hebben overeenkomsten met het laadplateau dat u wel eens bij vrachtwagens zal hebben gezien. 

 

Vergelijkbaar met vrachtwagens en ook ingang van treinstellen wordt soms gewerkt met een zogenaamde oprijgoot. Dit maakt het mogelijk dat uw scootmobiel via zo’n rijgoot in de auto kan worden gereden. Tot slot bestaan er nog opvouwbare rijplanken, die in elke personenauto kunnen worden vervoerd.

 

Geen ellende meer met een opvouwbare scootmobiel

 

Als uw budget het toestaat, kan het handig zijn om naast een ‘vast’ model een handzame opvouwbare scootmobiel erbij te hebben. De vouwscoots passen immers in elke personenauto.

 

Veilig rijden als de scootmobiel eenmaal in de auto staat

  • Het stevig vastzetten is iets om nooit te vergeten, want bij onverwacht remmen wilt u natuurlijk geen scootmobiel in uw nek. Transportbusjes hebben vaak een (gedeeltelijk) tussenschot aanwezig is, in sommige personenauto’s kunt u dit ook laten plaatsen.

  • Rijd bij voorkeur altijd alleen, zonder bijrijder. Bij taxibedrijven die een scootmobiel vervoeren ziet u immers ook dat dit ‘soloritten’ zijn omwille van de veiligheid van de chauffeur.

Geplaatst in:

© 2024 – Scootmobiel Comfortabel | Top Kwaliteit A-merk Scootmobielen – Alle rechten voorbehouden

De waardering van www.scootmobiel-comfortabel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 709 reviews.