Kom proefrijden in onze Showroom
Scherpe prijzen
Pechhulp in heel Nederland
Persoonlijke service
Klantbeoordeling 9.1 obv 709 reviews
Scootmobiel-comfortabel
Sluiten
Sluiten
voordelen en nadelen inklapbare scootmobiel

Inklapbare scootmobiel | Voordelen en nadelen

Inklapbare scootmobiel: wat zijn de voordelen en nadelen? Handige weetjes! Lees hier ook wat ze u meestal niet vertellen.

We mogen weer de deur uit na twee jaar corona! Daarom is het een goed moment om alles op een rijtje te zetten over de inklapbare scootmobiel. Want niet iedereen is bekend met dit lichtgewicht broertje van de ‘gewone’ scootmobiel.

Wie vaak op pad is of graag reist, kan namelijk veel hebben aan een opvouwbare scootmobiel. Hij past in de meeste gevallen in een auto en sommige mensen nemen het inklapmodel mee in het OV.

Wij zeggen altijd aan elke klant die eventueel een inklapbare scootmobiel wil kopen: ‘Vraag u altijd af voor het kopen wat u precies ermee gaat doen’.

Want: als u maar zelden een scootmobiel gebruikt, maakt dat de keuze logischer voor een vouwmodel. Een veelgebruiker zal waarschijnlijk niet dagelijks op een inklapmodel willen rijden.

Wat zijn nou eigenlijk de voordelen van een inklapbare scootmobiel?

Vanzelfsprekend zijn er een aantal pluspunten aan een scootmobiel die u kunt inklappen. Graag noemen we ook de wat minder bekende voordelen.

 1. Belangrijk: ze zijn minder prijzig dan de ‘gewone’ scootmobiels en daarmee aantrekkelijk als u weinig te besteden heeft.
 2. Thuis of onderweg heeft u veel minder ruimte nodig dan bij een gewoon model.
 3. Ze hebben een lager gewicht en gaan vrij makkelijk over drempels heen.
 4. Ze zijn ideaal voor de kortere afstanden. Ook binnenshuis, in een winkel of nauwere ruimtes zijn de kleinere wielen en kortere draaicirkel in uw voordeel.
 5. Voor de huidige generatie opvouwbare types geldt: ze zijn steeds prettiger in gebruik geworden, passen in elk model auto en zijn makkelijker uit- en opvouwbaar. Ook zijn er inmiddels modellen waarbij u vooraf en naderhand niet meer zelf onderdelen hoeft te (de)monteren; ideaal als u reist met het OV.
 6. De vierwielmodellen hebben een vergelijkbare stabiliteit als een ‘volwaardige’ scootmobiel.
 7. Het is dé lichtgewicht uit het aanbod en daarmee geschikt om mee te nemen in het openbaar vervoer, zeker als u een ‘trolley-model’ heeft.
 8. Sommige modellen hebben extra technische opties. Denk aan een tweede accu, zodat u nooit ergens ‘strandt’.
 9. Een voordeel dat een nadeel ‘lijkt’: In ons land is het wettelijk verplicht om bij een opvouwbare scootmobiel een WA of allrisk-verzekering af te sluiten. WA is de voordelige variant van onder de vijf euro per maand, terwijl allrisk onder meer dekking biedt aan diefstal. Overigens is ons bedrijf verzekeringstussenpersoon voor uw scootmobiel.

 

Zijn er ook nadelen aan een opvouwbare scootmobiel?

Omdat wij graag eerlijk zijn naar klanten, brengen we ook de nadelen in kaart.

 1. Deze modellen zijn gemaakt voor de kortere afstanden; de actieradius ligt dus rond de maximaal vijftien kilometer.
 2. Om te kunnen besparen op gewicht werken sommige fabrikanten met kwalitatief minder goede materiaalsoorten.
 3. Vergeleken met een regulier model kunt u er minder snel mee rijden en is het minder geschikt voor langere of zwaardere mensen.
 4. Zeker de wat oudere modellen zijn in technisch opzicht minder goed. Meest opvallend hierbij is bij sommige types de afwezigheid van verlichting.
 5. Een vouwmodel heeft minder comfort, waarbij geldt dat driewielmodellen voor sommigen te weinig beenruimte hebben.
 6. Voor mensen zonder auto kan het te zwaar zijn om een inklaptype mee te nemen in het openbaar vervoer.

 

Eindconclusie voordelen en nadelen opvouwbare scootmobiel

Het mag duidelijk zijn: ze zijn anno 2024 beter en comfortabeler dan ooit, maar denk eerst even goed na voordat u een opvouwbare scootmobiel wil kopen. U kunt ons aanbod van inklapbare scootmobielen hier  bekijken.

Voor vragen of informatie over een inklapbare scootmobiel kunt u gerust contact opnemen met ons: info@scootmobiel-comfortabel.nl of telefoon 0162 – 22 94 05.

Geplaatst in:

© 2024 – Scootmobiel Comfortabel | Top Kwaliteit A-merk Scootmobielen – Alle rechten voorbehouden

De waardering van www.scootmobiel-comfortabel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 709 reviews.