Kom proefrijden in onze Showroom
Scherpe prijzen
Pechhulp in heel Nederland
Persoonlijke service
Klantbeoordeling 9.1 obv 697 reviews
Scootmobiel-comfortabel
Sluiten
Sluiten

Met een scootmobiel rijden in de winter – Handige Tips

Tips om veilig met uw scootmobiel de winter door te komen. Alles wat u moet weten voor veiligheid bij neerslag, ijzel en sneeuw. »

Met een scootmobiel in de winter rijden | Hoe doe ik dat?

 

De scootmobiel is onmisbaar in uw dagelijks leven. In de herfst en vooral de winter kunnen zaken als kou, ijs, sneeuw, regen, ijzel en pekelresten problemen veroorzaken die u graag zal willen voorkomen.

De fabrikant van uw scootmobiel heeft net als u veiligheid hoog in het vaandel staan. De winter vraagt om meer dan alleen een aangepaste rijstijl. Zie daarom de handige tips in dit artikel.

 

Waar krijgt u in de winter mee te maken met uw scootmobiel?

Als u door sneeuw of zoute strooiresten rijdt, kan dit de wielen, de wielbehuizing en de onderkant aantasten. Daarnaast kan de smurrie gaan smelten en loslaten zodra u een verwarmde ruimte zoals een winkel binnenrijdt.

Bij regen of sneeuw is het altijd raadzaam om geen haast te hebben. Ga desnoods wat eerder van huis en neem de tijd. Ook kunt u hinder krijgen door gladheid, want helaas is er net als bij een fiets of auto te weinig stabiliteit op de weg.

Mogelijk blijft u wat meer binnen in de winter, maar vanzelfsprekend wilt u er ook wel eens uit of moeten de dagelijkse boodschappen worden gedaan. Daarom treft u hieronder adviezen om met uw scootmobiel zonder problemen de winter door te komen.

 

Tips voor onderhoud scootmobiel als de winter eraan komt

Als u een scootmobiel hebt gekocht, is het natuurlijk zaak die goed te (laten) onderhouden. Een winterbeurt is geen overbodige luxe. Maar zelf kunt u ook op allerlei zaken letten om goed beslagen ten ijs te komen in de koude, kille en natte wintermaanden.

Lees hieronder de zes belangrijkste tips:

  1. Veel meer dan in de zomer moet u in periodes met kou, neerslag of zelfs sneeuw en gladheid ervoor zorgen dat uw scootmobiel schoon en droog blijft. Bij lage temperaturen is een afgesloten stalling beter dan alleen een afdak.

 

  1. Net als bij fietsen of auto’s moeten de banden van een scootmobiel voldoende profiel hebben en op de juiste bandenspanning zijn. Bijkomend voordeel is dat uw accu daardoor minder hoeft te presteren, want deze heeft het bij lagere temperaturen toch al zwaarder. Controleer in de wintermaanden de accu wat vaker.

 

  1. Zorg voor een voldoende opgeladen telefoon, zodat u iemand kan bellen bij calamiteiten. Op de telefoon kunt u een weer-app installeren, of u controleert in de winter vooraf thuis het weerbericht via de krant of andere media.

 

  1. Controleer de voor- en achterverlichting voordat de wintertijd ingaat. Daarnaast adviseren wij om reflectoren in uw spaken en achter de stoel te plaatsen. Bedenk ook dat u slechter zichtbaar bent bij neerslag. Eventueel kunt u fluorescerende kleding zoals een fel geel hesje over de winterjas heentrekken. Daarnaast kunt u een overkapping overwegen, die tot over het dashboard reikt tot aan het stuur. Kleed u extra warm aan met bijvoorbeeld een voetenzak of een wikkeldeken. Blijf bij voorkeur binnen de bebouwde kom.

 

 

  1. Bij de kleinere voorwielen heeft u meer kans dat ze zich vastzetten door sneeuw of pekelresten. Til ze in dat geval van de grond met een handbike, of vraag iemand anders ze schoon te maken als u er zelf moeilijk bij kan.

 

 

  1. Als u qua onderhoud niet alles zelf kan of wil, vraag dan uw leverancier voor een winterbeurt zodat uw scootmobiel winterklaar is. Hierbij kijkt een deskundig monteur naar alle belangrijke en de wat meer kwetsbare onderdelen. Bij veel reparateurs kunt u een onderhoudscontract afsluiten. U krijgt dan een seintje krijgt als het raadzaam is dat de scootmobiel een beurt krijgt.

 

Extra advies en informatie over een scootmobiel in de winter?

 

Hebt u vragen over uw scootmobiel in de winter, of wenst u nog meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. We nemen dan de tijd voor u en kunnen desgewenst een afspraak inplannen voor onderhoud of voor een verkoopadviseur die u helpt bij een nieuwe scootmobiel. Wij helpen u graag verder!

 

 

Geplaatst in:

© 2024 – Scootmobiel Comfortabel | Top Kwaliteit A-merk Scootmobielen – Alle rechten voorbehouden

De waardering van www.scootmobiel-comfortabel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 697 reviews.