Kom proefrijden in onze Showroom
Scherpe prijzen
Pechhulp in heel Nederland
Persoonlijke service
Klantbeoordeling 9.0 obv 1182 reviews
Scootmobiel-comfortabel
Sluiten
Sluiten
scootmobiel tips winter

Scootmobiel in de Winter: Tips voor Warmte, Droogte en Veiligheid

Blijf warm en droog op uw scootmobiel in de winter met onze 7 handige tips. Van weer-app checks tot voetenzakken, maak uw rit veilig en comfortabel!

Scootmobiel met koud weer en vorst – Tips om warm & droog te blijven in de winter

In de herfst en winter wilt u zich natuurlijk droog, warm en veilig kunnen vervoeren in uw scootmobiel. Zonder het nemen van maatregelen kan dit immers nadelig zijn voor uw rijvaardigheid en de veiligheid van uzelf en anderen.

Hieronder noemen wij daarom zeven handige tips die wij onze klanten meegeven om ook in de koude maanden gemak te hebben en veilig te rijden in een scootmobiel.

Tip 1: controleer altijd uw weer-app

Voordat u vertrekt is het altijd handig om even de weer-app te controleren, of anders het weerbericht op radio of tv. Hierdoor bent u voorbereid op wind of neerslag, en kunt u beslissen om wat later te vertrekken of om iets een dagje uit te stellen.

Tip 2: Droog blijven tijdens rijden met de scootmobiel

Met aangepaste kleding voor bestuurders van een scootmobiel rijdt u droog en warm in de winter. 

Zo zijn er speciale regenjassen, die ideaal zijn bij regen of sneeuw. Meestal hebben ze een doorzichtig gedeelte op ooghoogte en een extra wijde achterkant voor extra bewegingsruimte. 

Ook bestaan er vaste of afneembare mandtassen voor scootmobiels. 

Tip 3: Zorg voor droge en warme voeten

Om geen koude voeten te krijgen zijn (thermo)sokken ideaal. Nog beter zijn de scootmobiel voetenzakken. Als extraatje kunt u kiezen voor overschoenen of voetenwarmers. Onze klanten zijn ook enthousiast over scootmobiel schootskleden, al dan niet met een voering.

Tip 4: Houd onderweg hoofd en handen warm

Koude handen en vingers zijn niet alleen vervelend, maar kunnen ook leiden tot onveilige situaties. Dit omdat u uw handen nou eenmaal nodig heeft om bepaalde handelingen te verrichten. 

Behalve wind- en waterdichte handschoenen zijn er ook handwarmers te koop, die u in uw handschoenen kunt dragen. Ook bestaan er verwarmde stuurgrepen.

Draag bij kou een warme muts of trek een jas aan met een  capuchon. Via het hoofd verliezen mensen immers veel warmte. Goed voor uw welbevinden en voor de verkeersveiligheid! 

Tip 5: Houd de zitting droog

Om de zitting van uw scootmobiel te beschermen tegen regen of sneeuw zijn er waterafstotende afdekhoezen. Er bestaan compacte hoezen met of zonder neksteun, naast de hoezen voor langdurige stalling om de gehele mobiel af te dekken. 

Tip 6: Bescherm de display van het scootmobiel

Om de display van uw scootmobiel te beschermen zijn er voor dit onderdeel  speciale doorzichtige beschermhoezen verkrijgbaar. Deze afdekhoezen beschermen de elektronische delen tegen kortsluiting. Een andere optie is een windscherm waardoor u tevens uw eventuele brillenglazen droog houdt. Wie gegarandeerd 100% droog wil rijden, kan kiezen voor een doorzichtig dakje of een makkelijk te monteren speciale overkapping met rugsteun.

Tip 7: maak de scootmobiel winterklaar 

In dit eerdere blog leest u alles met betrekking tot het winterklaar krijgen van uw scootmobiel!

Geplaatst in:

© 2024 – Scootmobiel Comfortabel | Top Kwaliteit A-merk Scootmobielen – Alle rechten voorbehouden

De waardering van www.scootmobiel-comfortabel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 1182 reviews.