Kom proefrijden in onze Showroom
Scherpe prijzen
Pechhulp in heel Nederland
Persoonlijke service
Klantbeoordeling 9.1 obv 705 reviews
Scootmobiel-comfortabel
Sluiten
Sluiten
voordelen deelscootmobielen

Ontdek de Voordelen van Deelscootmobielen

Lees hoe de deelscootmobiel-trend Nederland verovert! Ontdek handige uitleenpunten, gratis opties en duurzame oplossingen voor mobiliteit.

Steeds populairder: de ‘deelscootmobiel’ of ‘leenscootmobiel’

Nieuws – Ontdek de Voordelen van Deelscootmobielen, Iedereen kent wel de projecten voor het delen van auto’s, scooters of fietsen. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat het ‘officieel’ delen of lenen van scootmobiels ook mogelijk is. Wie op internet kijkt, ziet al snel projecten uit Zwolle, Deventer, Schiedam of Vlaardingen.

Het initiatief van de ‘deelscootmobiel’ of ‘leenscootmobiel’ waaide over vanuit andere landen, waar warenhuizen bij de ingang inklapbare modellen aanboden. Dit is een service naar de klanten, en tegelijk is er hierdoor minder ruimtegebrek in de winkelpaden.

Scootmobiel lenen bij wijkcentrum of woonzorgcentrum

In Nederland zien we scootmobiels om tijdelijk te lenen tegenwoordig vooral bij wijkcentra en woonvoorzieningen voor senioren. In veel gevallen is het gratis en de aanbieder heeft dan de ‘papierwinkel’ geregeld, zoals de verzekering.

Bij de locaties waar ouderen wonen zijn de scootmobiels in deze gevallen onderdeel van een zogeheten ‘hulpmiddelenpool’. Voorheen waren op dit soort plekken hoogstens krukken of rollators aanwezig. De scootmobiels zorgen voor sommige bewoners voor een aanzienlijke vergroting van de levenskwaliteit. Doorgaans kunnen zij zowel digitaal, telefonisch of schriftelijk reserveren.

Oplossing voor gebrek aan een stallingsplek scootmobiel

Andere locaties, zoals een wijkcentrum, bibliotheek, winkelcentrum of andere locaties die soms een gebrek hebben aan stallingsplaatsen, hebben vergelijkbare uitleenpunten, maar soms met andere voorwaarden. Zij sluiten bijvoorbeeld aan bij de trend om de mobiels eventueel beschikbaar te stellen aan mensen die er om niet-medische redenen in willen rijden.

Ook zie je dat ze de regel hanteren dat iemand niet buiten de grenzen van een winkelcentrum mag rijden. Soms is het gratis, soms is er een eenmalige vergoeding en er bestaan ook abonnementsvormen. Af en toe heeft een initiatief een eigen haal- en brengservice voor de scootmobiels, evenals een instructieles.

Wanneer een deelscootmobiel gebruiken?

Een deel-scootmobiel is natuurlijk handig als iemand tijdelijk wat minder mobiel is of zelden behoefte heeft. Denk daarnaast ook aan iets tijdelijks als een vakantie of dagje-uit, of als u thuis bezoek krijgt van een mindervalide persoon. Voor mensen die een scootmobiel overwegen, kan er een wereld opengaan als ze via een uitleenpunt er eentje uitproberen.

Denk ook aan de overbruggingsperiode van een WMO-aanvraag. Op locaties als winkelcentra geldt verder dat dit initiatief wordt ingezet om hulpdiensten als politie of ambulances gemakkelijker doorgang te kunnen verlenen in plaats van dat een geparkeerde mobiel een sta-in-de-weg is. Ditzelfde geldt voor de centrale ingangen van flatgebouwen en lift-ingangen.

Maar willen mensen dit wel?

Het antwoord is simpel NEE. Iemand die afhankelijk is van een scootmobiel wil deze niet delen en wil deze niet reserveren deze moet startklaar staan als je er op uit wilt. Daarom bieden wij scootmobiels om te kopen. Een eigen scootmobiel waar u op kunt vertrouwen. Wanneer u weg wilt of een boodschap wil doen dit kan wanneer u wilt en wanneer het u uitkomt. Niet wanneer er een deelscootmobiel beschikbaar is.

Geplaatst in:

© 2024 – Scootmobiel Comfortabel | Top Kwaliteit A-merk Scootmobielen – Alle rechten voorbehouden

De waardering van www.scootmobiel-comfortabel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 705 reviews.