Kom proefrijden in onze Showroom
Scherpe prijzen
Pechhulp in heel Nederland
Persoonlijke service
Klantbeoordeling 9.0 obv 1184 reviews
Scootmobiel-comfortabel
Sluiten
Sluiten

Overkapping op uw scootmobiel. Goed idee?

Regen, wind… In Nederland is er eigenlijk altijd wel een kans op een nat pak. Brengt een overkapping voor uw scootmobiel uitkomst? Ontdek de mogelijkheden »

Met een overkapping op de scootmobiel gaat u droog op pad

Het is herfst (of zelfs bijna winter) in Nederland. En dat betekent regen. Veel regen. Maar zelfs wanneer het geen herfst is, is de kans op een nat pak groot als u met de scootmobiel op pad gaat. Een overkapping op uw scootmobiel houdt u droog. Maar is een scootmobiel met overkapping een goede oplossing voor u? Of zijn er andere manieren om droog te blijven die beter bij uw situatie passen?

 

Voor- en nadelen overkapping scootmobiel

Een scootmobiel met overkapping houdt u droog. Tenminste, als het niet al te hard regent. Voor volldige bescherming kunt u beter een overdekte scootmobiel aanschaffen.

Een overkapping geeft namelijk aan de zijkanten geen bescherming. Wilt u aan de zijkanten ook beschermd zijn tegen regen, dan moet u tevens gebruik maken van een regenscherm.

De overkapping van uw scootmobiel beschermt u naast lichte regen ook tegen wind en de zon. Maar er zijn ook nadelen aan een overkapping op uw scootmobiel.

De overkapping op een scootmobiel beschermt eigenlijk alleen met lichte regen. Regent het harder, dan kan een overkapping u ook het zicht ontnemen. De meeste overkappingen namelijk zijn namelijk niet uitgerust met ruitenwissers.

 

Heftige regen

Wanneer u beschermd wil zitten bij heftige regen, is het nodig om een extra regenscherm aan de zijkanten van uw scootmobiel te bevestigen. Daarmee zit u heerlijk droog en comfortabel op uw scootmobiel. Helaas bent u daardoor ook vatbaarder voor wind. Harde wind kan ervoor zorgen dat uw scootmobiel lastiger te besturen is als de zijkanten dicht zijn.

Niet iedere scootmobiel is geschikt voor een overkapping. Eigenlijk zijn er maar een paar merken die wel de mogelijkheid hebben om er een overkapping op te bevestigen. Zoals de Afikim Breeze bijvoorbeeld. Dat wil echter niet zeggen, dat u zichzelf moet laten natregenen op uw scootmobiel. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden om ook zonder overkapping heerlijk droog en comfortabel op uw scootmobiel te rijden.

 

Alternatieven voor een overkapping op uw scootmobiel

Lekker droog rijden op uw scootmobiel is ook mogelijk wanneer u er geen overkapping op heeft. Zo kunt u bij Scootmobiel Comfortabel niet alleen terecht als u een scootmobiel wilt kopen, maar ook voor tal van accessoires om uzelf én uw scootmobiel droog te houden.

Wat dacht u bijvoorbeeld van de diverse regenjassen en -capes die u eenvoudig meeneemt in uw mandje, zodat u nooit op pad hoeft zonder regenkleding? Of een schootskleed of voetenzak die u beschermt tegen de wind?

 

Zicht op dashboard tijdens regen

Of een universele dashboardbeschermer voor uw scootmobiel die ervoor zorgt dat het dashboard van uw scootmobiel beschermd is tegen weer en wind, zonder u het zicht op uw dashboard te ontnemen? Maar we hebben natuurlijk ook beschermhoezen en andere regenkleding voor uw scootmobielzitting of voor uw hele scootmobiel in ons assortiment.

 

Wel of geen overkapping op uw scootmobiel?

Er zitten dus voor- en nadelen aan het rijden met een scootmobiel met overkapping. De vraag is hoe zwaar deze nadelen voor u wegen.

Rijdt u nauwelijks op open vlaktes? Dan heeft u ook niet snel veel last van zijwind en is dat specifieke nadeel dus niet voor u van toepassing. Rijdt u een scootmobiel waarop geen overkapping gemonteerd kan worden? Dan wegen de voordelen vast niet op tegen de kosten voor de aanschaf van een andere scootmobiel.

 

Persoonlijke situatie

Uw persoonlijke situatie is bepalend voor het nut en de toegevoegde waarde van een overkapping op uw scootmobiel. Wilt u meer informatie of advies over de mogelijkheden voor uw scootmobiel? Stel uw vraag gerust, wij helpen u graag verder!

 

 

Geplaatst in:

© 2024 – Scootmobiel Comfortabel | Top Kwaliteit A-merk Scootmobielen – Alle rechten voorbehouden

De waardering van www.scootmobiel-comfortabel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 1184 reviews.