Kom proefrijden in onze Showroom
Scherpe prijzen
Pechhulp in heel Nederland
Persoonlijke service
Klantbeoordeling 9.0 obv 1184 reviews
Scootmobiel-comfortabel
Sluiten
Sluiten
tips parkeren scootmobiel

Parkeren Scootmobiel Tips

Hoe parkeer je een scootmobiel? Wat zijn parkeertips bij het kopen van een scootmobiel?
En welke accessoires zijn er om beter en veiliger te parkeren met uw scootmobiel?

Tips voor het parkeren van een scootmobiel

Om thuis een scootmobiel te stallen is een vochtvrije en inbraakveilige plek thuis handig en onmisbaar. Ook buitenshuis wil u scootmobiel natuurlijk ook veilig en verantwoord kunnen parkeren.

Op plekken als supermarkten en andere winkels mag u met uw voertuig naar binnen, maar het zal soms wat ongemakkelijk voelen. Of het is zo druk dat u het gevoel krijgt dat u een opstopping veroorzaakt; toch maar buiten parkeren in sommige gevallen!

Wat komt er kijken bij het parkeren van een gehandicaptenvoertuig?

Kortom: elke gebruiker moet de scootmobiel wel eens parkeren, liefst op een goede parkeerplek. Maar wat komt er allemaal kijken bij het parkeren van een gehandicaptenvoertuig?

Het kan raadzaam zijn om bij de aankoop van een scootmobiel alvast na te gaan waar u uw voertuig vaak zal gaan stallen: bij welke gehandicaptenplekken, welke winkels, welke woningen van bekenden, enzovoorts.

Handige parkeertips voor de scootmobiel

Let ook op de draaicirkel die u ermee kan maken. Hiermee bedoelen we: het kleinst mogelijke rondje dat u met uw mobiel kan draaien. Uw draai om ergens in of uit te komen moet immers groot genoeg zijn, en daarnaast moet er ook nog wat marge zijn. Dit voorkomt een aanrijding en dus eventuele schade aan uw mobiel of andermans zaken.

excel galaxy compact

In onze eigen collectie is de Excel Scootmobiel Galaxy Compact hét ideale model uit onze collectie met een erg kleine draaicirkel. Behalve eenvoudig inparkeren is dit type ook nog eens geliefd bij mensen die vaak gebruik moeten maken van een lift.

Bedenk altijd bij het parkeren dat u om in- en uit te stappen zelf ook nog beenruimte nodig hebt.

De maximale afmeting van een scootmobiel is wettelijk is vastgelegd, daarom gelden deze maximumafmetingen van een parkeerplek: lengte 350 cm, breedte 110 cm, hoogte 200 cm. Bij sommige modellen zijn zaken demontabel of inklapbaar, zoals de stuurkolom of de neksteun. Het is handig om hierop te letten bij het kopen van een scootmobiel.

Twee accessoires om een scootmobiel veilig te parkeren

• Met een zogeheten scootmobiel overkapping, kortgezegd een ‘regenkap’ of luifel, heeft u een luxe uitschuifelement dat werkt volgens hetzelfde principe als zonwering met markiezen. Naast bescherming tegen alle weersomstandigheden schrikt deze eenvoudig afsluitbare luifel dieven af. De stoffen en ritsen zijn van hoogwaardig brandwerend materiaal.

• Met een scootmobiel muurslot kunt u met een geplastificeerde staalkabel uw voertuig aan uw woning vastzetten met een keilbout. Deze acht millimeter dikke kabel is twee meter lang, dus stoelbediening is altijd wel mogelijk.

Wilt u meer informatie of vrijblijvend advies?

Heeft u vragen of wilt u extra advies en informatie over parkeren, parkeerplaatsen en alles wat daarbij komt kijken? Neem gerust contact met ons op: info@scootmobiel-comfortabel.nl of telefoon 0162 – 22 94 05.

Geplaatst in:

© 2024 – Scootmobiel Comfortabel | Top Kwaliteit A-merk Scootmobielen – Alle rechten voorbehouden

De waardering van www.scootmobiel-comfortabel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 1184 reviews.