Kom proefrijden in onze Showroom
Scherpe prijzen
Pechhulp in heel Nederland
Persoonlijke service
Klantbeoordeling 9.0 obv 1182 reviews
Scootmobiel-comfortabel
Sluiten
Sluiten

Scootmobiel accessoires voor thuis

Tips om thuis aanpassingen te maken met een oprijplaat, drempelhulp, acculaderkast, een droge stalling of opvouwbare rolstoel.

Welke aanpassingen in uw huis na aankoop scootmobiel?

Na het kopen van een scootmobiel adviseren wij u om thuis enkele aanpassingen te maken. De redenen van aanpassingen in en om uw woning:

  1. Het verbeteren van uw en andermans veiligheid
  2. Het verkleinen van de kans op diefstal
  3. Het verlengen van de gebruiksduur van uw scootmobiel.

Manieren om de levensduur van uw scootmobiel te verlengen

Om bij het derde punt te beginnen: uw mobiel blijft veel langer goed presteren als hij droog staat. Dit kan op verschillende manieren: een afdak/carport, of nog liever een afgesloten ruimte zoals een tuinschuur of een ruime gang achter uw voordeur.

Daarnaast kan het nuttig zijn om beschermmiddelen te kopen als een speciale regenhoes, een afdekhoes of een beschermhoes voor het dashboard.

Aanpassingen tegen diefstal en vandalisme

Hoewel een inbreker een scootmobiel niet gemakkelijk zal meekrijgen, bestaat er altijd kans op diefstal of baldadigheid. Zorg dat uw mobiel zo veel mogelijk achter slot en grendel staat als hij niet in gebruik is. Zorg ook dat hij niet van buitenaf zichtbaar is, zoals door een raam van een voordeur.

Handig: een acculaderkast

Als u een rit wil maken en de accu is (bijna) leeg, dan is het maar wat handig om een speciaal kastje met een accu-oplader aan de buitengevel te hebben.  Hiervoor bestaan roestvrijstalen acculader kasten.

Deze zijn eenvoudig te bevestigen aan een buitenmuur. Vanzelfsprekend is hierbij rekening gehouden met weersomstandigheden en de kans op diefstal en vandalisme is tot een minimum beperkt.

Hellingbanen, drempelhulp of oprijplaat

Om niet uw hele woning te hoeven verbouwen zijn er accessoires om zonder brokken drempels te kunnen passeren. Handig kan ook zijn dat u sommige modellen als handbagage kan meenemen voor onverwachte situaties buiten de deur. Hier ziet u een keur aan drempelhulpen en oprijplaten om obstakels binnen- en buitenshuis te kunnen trotseren.

Oplossingen voor binnenshuis: de meeneembare of opvouwbare rolstoel

Een goede oplossing binnenshuis is een zeer compacte meeneembare rolstoel. Deze zijn eenvoudig wendbaar en hebben een kleine draaicirkel. Ook zijn deze rolstoelen in meestal vier delen heel gemakkelijk uit elkaar te halen, zodat hij kan worden meegenomen in bijvoorbeeld de kofferbak.

Een echte aanrader is de elektrische rolstoel van het merk Pride Mobility. Daarnaast willen we u dit alternatief niet onthouden: een lichtgewicht opvouwbare rolstoel die in een handomdraai kan worden ingeklapt of uitgeklapt.

 

 

Geplaatst in:

© 2024 – Scootmobiel Comfortabel | Top Kwaliteit A-merk Scootmobielen – Alle rechten voorbehouden

De waardering van www.scootmobiel-comfortabel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 1182 reviews.