Kom proefrijden in onze Showroom
Scherpe prijzen
Pechhulp in heel Nederland
Persoonlijke service
Klantbeoordeling 9.1 obv 705 reviews
Scootmobiel-comfortabel
Sluiten
Sluiten
scootmobiel huren

Scootmobiel huren bij een dagje uit

Dierentuin, pretpark of museum bezoeken met een scootmobiel: het kan! Op veel locaties kunt u een scootmobiel huren.

Scootmobiel huren in attractiepark, museum of dierentuin

Iedereen met (klein)kinderen wil wel eens een keer een pretpark, attractiepark, dierentuin of museum bezoeken. Wat zijn de oplossingen om zo’n uitstapje wat eenvoudiger te maken voor mensen met een scootmobiel? Dat zochten we uit!

Opvallend is dat vrijwel alle attractieparken, musea en dierentuinen behoorlijk handicapvriendelijk zijn, en dan niet alleen de ‘grote jongens’. Vaak beschikken deze plekken standaard over gehandicaptenparkeerplaatsen, brede paden, extra rustpunten, gehandicaptentoiletten of het weglaten van drempels, ook zijn er handige zaken om te huren.

Invalidenvoertuig huren steeds makkelijker

Tegenwoordig zijn er bij een dagje uit namelijk steeds meer mogelijkheden om een looprek, rolstoel of scootmobiel te huren. Dat is natuurlijk ideaal, want met je (klein)kinderen op de achterbank zal het meestal lastig zijn om ook nog een scootmobiel te vervoeren.

Een eventuele oplossing kan zijn een opvouwbare scootmobiel in de auto. Wel is het in feite net zo logisch om bij pretparken of dierentuinen een scootmobiel te huren als een auto huren bij een buitenlandse vakantie.

Onze beoordeling van pretparken, musea en dierentuinen

We deden een online rondgang om het gehandicaptenbeleid te checken in ‘Nederland Attractieland’. Alle attractieparken hebben overeenkomstig dat de huurder van een scootmobiel minimaal achttien jaar moet zijn en voor het huren een (zichtbaar) medische reden moet hebben.

De huurbedragen voor een scootmobiel zijn op veel locaties 20 of 25 euro per dag, met een uitschieter naar 50 euro. Overal moet je vooraf reserveren, minimaal één dag van tevoren. De meeste plekken werken met een borg, die bij de kassa moet worden voldaan.

Bij de Efteling en Safaripark Beekse Bergen krijgen mindervalide mensen zelfs korting bij de kassa, wat ook geldt voor hun eventuele begeleider. In Artis mag een begeleider zelfs gratis mee naar binnen.
Bij Attractiepark Slagharen zijn bij verschillende attracties speciale rolstoelingangen. Dierenpark Burgers’ Zoo in Arnhem heeft onlangs een speciale rolstoelroute ingericht.

Een deel van alle pretparken en dierentuinen heeft aangepaste kaartautomaten of delen plattegronden uit voor mensen met een fysieke beperking.

Attracties bij de grotere plekken zijn vaak zodanig ingericht dat met of zonder aanwezigheid van een gehandicaptenvoertuig niemand elkaar stoort, zowel fysiek als of visueel.

Een dagje uit: scootmobiel of rolstoel?

In tegenstelling tot scootmobiels zijn bij diverse parken (Walibi, Diergaarde Blijdorp) de rolstoelen gratis, zolang de voorraad strekt. Sommige mensen kunnen misschien even een dag overstappen van een scootmobiel naar een rolstoel.

De voorwaarde bij een rolstoel huren is overal wel dat je een (zichtbare) handicap, beperking of speciale behoefte moet hebben. Bij een deel van de parken, dierentuinen en musea zijn rolstoelen beschikbaar die net zo werken als het winkelwagentjessysteem in supermarkten. Bij veel pretparken is een suppoost of attractiemedewerker om instructies te geven hoe je een attractie het best kunt betreden.

Handige extra tips voor uitstapje met handicap

Bij Scootmobiel Comfortabel kunt u ook een opvouwbare scootmobiel huren voor uitstapjes of andere zaken. Wij raden dit in de regel aan bij klanten die veel reizen met een auto, of mensen die maar af en toe een scootmobiel gebruiken.

De toeristische website Uitmetkorting.nl presenteert uitstapjes met een handige provincie-indeling én bij elk uitstapje eenvoudige informatie voor mindervaliden.

Wilt u meer informatie of vrijblijvend advies?

Heeft u vragen of wilt u extra advies en informatie over een scootmobiel huren of een opvouwbaar model? Neem gerust contact met ons op: info@scootmobiel-comfortabel.nl of telefoon 0162 – 22 94 05.

Geplaatst in:

© 2024 – Scootmobiel Comfortabel | Top Kwaliteit A-merk Scootmobielen – Alle rechten voorbehouden

De waardering van www.scootmobiel-comfortabel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 705 reviews.