Kom proefrijden in onze Showroom
Scherpe prijzen
Pechhulp in heel Nederland
Persoonlijke service
Klantbeoordeling 9.0 obv 1184 reviews
Scootmobiel-comfortabel
Sluiten
Sluiten

Veilig Een Scootmobiel Gebruiken | Lees de [TIPS]

Goede tips om veilig de weg op te kunnen met uw scootmobiel: overkapping, reflectoren, speciale kleding, rijles, dashboardbeschermer, bandencontrole, accu opladen.

Veiligheid op nummer één voor bestuurder scootmobiel

Van onze klanten horen wij vaak dat veiligheid op nummer één staat bij hun scootmobiel. Een aanrijding of omvallen met een mobiel wil natuurlijk dan ook niemand. Het valt ons ook op dat klanten vaak lang niet alle hulpmiddelen kennen om veilig te rijden. Lees daarom deze tips!

Een goede voorbereiding begint al voordat u de weg opgaat. Laad de accu op als u weet dat een rit langer wordt dan anders. Doe dit bij voorkeur binnen, want bij kou neemt het accuvermogen eerder af. Uw concentratie en reactievermogen verminderen bij kou of hitte. Neem in deze gevallen een zonnebril of extra warme kleding mee.

Ideaal bij regen: overkapping of dashboardbeschermer voor de scootmobiel

Regen en sneeuw zijn veroorzakers van veel ongelukken met een scootmobiel. Wat kunt u doen om maatregelen te nemen? Met een afneembare overkapping krijgt u geen regendruppels meer op uw bril of in de ogen.

Een ander handig snufje is een dashboardbeschermer waardoor u door het doorzichtige uiterlijk bij elke stortbui voldoende zicht houdt op het dashboard.

Aandachtspunten om veilig de weg op te kunnen: verlichting, reflectoren, kleding, achteruitrijcamera en gordel

Controleer regelmatig de voor- en achterverlichting. Plaats reflectorstrips op uw mobiel en overweeg een fluorescerend hesje over uw jas. Voor nog meer veiligheid op kledinggebied raden we aan om een kijkje te nemen bij onze scootmobielkleding. Speciaal afgestemd op de bestuurders zoals u treft u hier zaken als voetenzakken, een schootskleed, een wikkeldeken of aangepaste regenkleding.

Wat voor elke auto kan, kan ook voor een scootmobiel: een achteruitrijcamera laten monteren. Deze toepassing is niet alleen handig bij achteruitrijden, maar ook onderweg heeft u veel meer controle op wat er achter u gebeurt. Zo’n display op het stuur is zelfs onmisbaar voor bestuurders met een minder goede wendbaarheid van nek en schouders. Tevens kunt u een veiligheidsgordel laten plaatsen.

Risicovol: de banden van de scootmobiel

Net als bij een auto moet het profiel van de banden in goede staat zijn, voor voldoende grip en controle en niet onnodig hoeven uitglijden. Te zachte banden, slijtage en scheuren, geven meer kans op incidenten, verlagen de snelheid en vragen meer van het accuvermogen.

Verschillende overige tips voor het veilig besturen van een scootmobiel

Vrij logisch is het vermijden van rijden in het donker, alleen al omdat u dan minder zicht heb op kuilen en andere oneffenheden in de weg. Ook voor automobilisten is rijden in het donker soms gevaarlijk.

Neem altijd een voldoende opgeladen telefoon mee, of probeer samen te reizen in plaats van alleen. Houdt de kwaliteit van uw ogen en uw eventuele medicijn- of alcoholgebruik in de gaten.

Daarnaast horen wij steeds vaker horen wij ook over het blijven haken van jassen achter de gashendel bij het uitstappen of opstaan. In het ergste geval start dan de scootmobiel zonder dat het u bedoeling was. Scootmobielrijles of scootmobielcursus kan voor velen een aanrader zijn.

Hulp bij montage van hulpmiddelen voor scootmobiel

Als u een van de producten uit de blog gemonteerd wil hebben, waar ook in Nederland, neem dan gerust contact met ons op. De genoemd artikelen zijn uit voorraad leverbaar en binnen acceptabele tijd bij u thuis bezorgd.

 

 

Geplaatst in:

© 2024 – Scootmobiel Comfortabel | Top Kwaliteit A-merk Scootmobielen – Alle rechten voorbehouden

De waardering van www.scootmobiel-comfortabel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 1184 reviews.