Kom proefrijden in onze Showroom
Scherpe prijzen
Pechhulp in heel Nederland
Persoonlijke service
Klantbeoordeling 9.1 obv 705 reviews
Scootmobiel-comfortabel
Sluiten
Sluiten

Wat is de beste verzekering voor je scootmobiel?

Een scootmobiel is een grote aanschaf, waarbij het verzekeren niet mag ontbreken. Bedenk vooral waarom je de nieuwe scootmobiel wil gebruiken en of je een 3- of een 4-wiel scootmobiel wil aanschaffen

Wat is de beste verzekering voor je scootmobiel?

Een scootmobiel is een grote aanschaf, waarbij het verzekeren niet mag ontbreken. Bedenk vooral waarom je de nieuwe scootmobiel wil gebruiken en of je een 3- of een 4-wiel scootmobiel wil aanschaffen. Nadat je een keuze hebt gemaakt, is het ook belangrijk om naar de verzekering van je nieuwe vervoersmiddel te kijken. Maar welke verzekering past het beste bij jou? Om je wat op weg te helpen, hier een overzicht van de verschillende opties. Kijk en vergelijk!

Soorten verzekeringen

Er zijn eigenlijk drie soorten verzekeringen die je kunt afsluiten voor je scootmobiel, de WA Verzekering, All risk en de scootmobiel pechhulp verzekering. We lichten ze per soort voor je toe.

–       WA Verzekering

Voor iedere scootmobiel geldt dat er een WA Verzekering moet worden afgesloten. Een WA Verzekering keert alleen uit bij de schade die je als bestuurder hebt veroorzaakt aan een ander voertuig. Hiervoor ben je dus wettelijk aansprakelijk. De schade die je hierbij zelf aan je scootmobiel oploopt, wordt niet meegerekend.

–       All risk

Een All risk verzekering is inclusief een WA Verzekering, maar ook diefstal, beschadiging / WA en volledig casco zijn hierbij inbegrepen. Wanneer je deze verzekering afsluit, ben je beschermd tegen diefstal en alle overige schade. Hierdoor rijd je zorgeloos rond!

–       Scootmobiel pechhulp verzekering

Met de scootmobiel pechhulp verzekering ben je – zoals de naam het al zegt – verzekerd voor pech onderweg. Zo kun je altijd terugvallen op de verzekering wanneer je ergens staat met stukken, een kapotte band of andere schade.

Eigen risico

Over het algemeen is er altijd de optie om een eigen risico toe te voegen bij een WA verzekering. In dat geval betaal je dus minder premie, maar moet je een deel van de schade zelf betalen. Bedenk je dus voor het afsluiten of je een eventueel eigen risico financieel aankan, in het geval van veroorzaakte schade. Dit geldt alleen voor een WA verzekering en dus de schade die je bij een ander veroorzaakt, niet voor schade aan je eigen scootmobiel.

 

Vraag jezelf een aantal dingen af voordat je een keuze maakt in het soort verzekering. Waarvoor gebruik je je scootmobiel? Leg je veel of weinig kilometers af? Stal je de scootmobiel binnen of buiten? Dat zijn verschillende punten die je mee moet nemen in de keuze voor een verzekering. Vergelijk de verschillende opties, neem de tijd en kies tot slot de verzekering die het beste bij je past.

Wat is de beste verzekering voor je scootmobiel?

 

 

Geplaatst in:

© 2024 – Scootmobiel Comfortabel | Top Kwaliteit A-merk Scootmobielen – Alle rechten voorbehouden

De waardering van www.scootmobiel-comfortabel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 705 reviews.