Kom proefrijden in onze Showroom
Scherpe prijzen
Pechhulp in heel Nederland
Persoonlijke service
Klantbeoordeling 9.0 obv 1184 reviews
Scootmobiel-comfortabel
Sluiten
Sluiten
kosten rollator

Wat kost een rollator?

Betaal niet te veel voor uw rollator! Wat kost een rollator. Alle tips op een rijtje, zoals: wat bepaalt de prijs, waar moet u rekening mee houden, vergoeding ziektekostenverzekering mogelijk?

Wat kost gemiddeld een rollator?

Als u aan een rollator toe bent, zal u zich afvragen wat een redelijke prijs is. Belangrijke overwegingen hierbij zijn: wat is nou eigenlijk een goedkope rollator, heb je dan wel een goede, krijg je een betere kwaliteit bij een hogere prijs, huren of tweedehands, vergoedt de ziektekostenverzekering mijn rollator?

Allereerst is het belangrijkst bij een rollator natuurlijk dat u binnen of buiten veel mobieler bent en stabiliteit en ondersteuning ervaart.

De hoogste en de laagste prijs van een rollator

Het meest simpele instapmodel zit net onder de € 100. Veel gangbare modellen, en dan komen we in de buurt van een prijsgemiddelde, liggen tussen de € 150 en de € 250.

Wie het neusje van de zal wil, komt uit op een prijs van ergens tussen de € 400 en een kleine € 1.000. In dit laatste geval hebben we het over dit model van topmerk Rollz, een rollator en rolstoel ineen: Check hier de Rollz Rollator met Luchtbanden.

Prijsverschil komt vooral door het gewicht en gebruiksgemak

In feite kunt u de aankoop van een rollator vergelijken met een auto: zowel een klein boodschappenautootje als een topmodel auto brengen u van A naar B. Het ligt er maar net aan wat uw wensen of eisen zijn, en of u het wil of kan betalen.

Door de vele verschillen bij rollators lopen de prijzen erg uiteen. De hoogte van de prijs zit hem vooral in het gebruiksgemak en in het gewicht. Zo bestaan er modellen die slechts tussen de 4 en 5 kilo wegen.

Aanpassingen voor mensen met de Ziekte van Parkinson of met een visuele beperking zijn begrijpelijkerwijs ook wat kostbaarder, evenals rollators voor minderjarigen.

Wat bepaalt de prijs van een rollator?

Denkt u hierbij aan:

  • Wat mag het gewicht zijn?
  • Wilt u de rollator binnenshuis en/of buitenshuis gebruiken?
  • Wilt u 3 of 4 wielen?
  • Wel of niet een opvouwbaar model?
  • Wilt u bijpassende accessoires, zoals een dienblad of een ‘zitje’?

Niet onbenoemd mag blijven of u bezorging aan huis wil, of service aan huis bij eventuele mankementen? Zelf verzorgen wij dit aanbod door het gehele land.

Wel of niet een rollator huren?

Als u weet dat u slechts kortdurend ondersteuning nodig heeft, is huur zeker een optie. Denk aan een korte, overzichtelijke revalidatieperiode. Ook zou u enkele weken kunnen huren, gewoon om eens te kijken of aankoop iets voor u is.

Wel of niet keuze voor een tweedehands rollator?

De prijs van een rollator is voor een deel van de mensen een behoorlijke investering. Wij weten dat de prijs een drempel kan zijn bij de aanschaf. Daarom verkopen wij ook tweedehands rollators en demo modellen. Deze zijn altijd een stuk voordeliger dan een nieuw model, maar functioneren perfect!

Tweedehands zijn er al rollators te vinden vanaf een paar tientjes. Zoek dan wel uit wat de reden is voor de verkoper om er afstand van te doen. Als er eventueel een onrepareerbare beschadiging is waarvan u hinder zal ondervinden, dan is het natuurlijk geen goedkoop maar duurkoop!

Bij een eerstehands model heeft u automatisch een veiligheidsgarantie, want dit product is vanzelfsprekend gebonden aan allerlei veiligheidsvoorwaarden. De tweedehands modellen die wijzelf aanbieden zijn aandachtig nagekeken en daardoor gegarandeerd veilig.

Vergoeding rollator via de ziektekostenverzekering?

Ook in 2024 wordt een rollator niet meer vergoed vanuit de basisverzekering. Financiering is eventueel mogelijk als u een aanvullende verzekering daarvoor heeft. Ook bieden enkele Nederlandse ziektekostenverzekeraars korting bij de aanschaf van een rollator.

Bekijk onze modellen en aanbiedingen!

Wilt u een rollator kopen? Hier vindt u ons aanbod op een rij, met A-merken als Topro, Acre en Rollz. Wij en veel van onze klanten zijn zeer te spreken over het merk Topro. Die garandeert top kwaliteit, veiligheid en een hoog duurzaamheidsgehalte.

Bel of mail ons gerust bij vragen of voor meer informatie.

Geplaatst in:

© 2024 – Scootmobiel Comfortabel | Top Kwaliteit A-merk Scootmobielen – Alle rechten voorbehouden

De waardering van www.scootmobiel-comfortabel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 1184 reviews.