Kom proefrijden in onze Showroom
Scherpe prijzen
Pechhulp in heel Nederland
Persoonlijke service
Klantbeoordeling 9.0 obv 1184 reviews
Scootmobiel-comfortabel
Sluiten
Sluiten

Welke Rollator past bij jou?

Je kan een rollator huren, of er voor kiezen om er een tweedehands of nieuw te kopen. Maar voordat je dat gaat doen, wil je natuurlijk graag weten welke rollator je het beste kan kiezen.

Je kan een rollator huren, of er voor kiezen om er een tweedehands of nieuw te kopen. Maar voordat je dat gaat doen, wil je natuurlijk graag weten welke rollator je het beste kan kiezen. Je kan ook zelf een en ander uitzoeken, en als je er niet uit komt kan je altijd een professional, zoals een fysiotherapeut of ergotherapeut, vragen te helpen.

 

Er zijn veel sites met keuzehulpen, maar als deze sites van een verkoper zijn of verkopers worden toegelaten tegen betaling, is de hulp niet onafhankelijk en kan je je vraagtekens plaatsen bij de betrouwbaarheid. De belangrijkste criteria bij het kiezen van je rollator zijn: 

 

De rollator voor binnen, buiten of binnen én buiten

Gebruik je de rollator alleen voor binnen, dan is het fijn als deze klein en wendbaar is. Het is goed om te checken hoe breed je deurkozijnen zijn, zodat je niet een te grote rollator kiest.

 

Een rollator met 3 wielen, of een delta rollator, kan makkelijk overal langs. Deze rollator is wel iets minder stabiel en je kan er ook niet op zitten. Een voorbeeld van een binnenrollator is de Rehasense Pixel​ Rollator.

 

Voor binnen zijn kleine wielen wat handiger dan voor buiten, waar juist grote wielen veiliger zijn. Gebruik je de rollator voor binnen én buiten? Dan is een compacte rollator met stevige wielen raadzaam. Denk hierbij aan de rollators Explorer Outdoor en Topro Olympos of de rollator en rolstoel Rollz Motion.

 

De rollator meenemen in de bus, trein of auto

Een lichte rollator kan jij (met hulp) optillen op om mee te nemen in bijvoorbeeld de bus, tram, metro of trein. Veel rollators zijn bovendien opklapbaar, zoals de rollator en rolstoelen Topro rollator, Rehasense rollator en Bischoff Capero rollator. Superhandig als je je rollator mee wil nemen in de auto. De ene rollator is wel makkelijker inklapbaar dan de ander. En die zijn vaak minder stevig. Maar stevigheid is heel belangrijk als je veel de stoep op en af gaat met je rollator.

De juiste maat rollator

Hoe lang ben je? De beste hoogte van de rollator is als de handvatten ter hoogte van je polsen komen wanneer je ontspannen staat. De meeste rollators zijn verstelbaar in hoogte en er zijn speciale rollators voor kleine of juist lange mensen, zoals de rollator Topro Troja rollator en de Server rollator. Als je zelf stevig bent, is het goed om te kiezen voor een rollator die dat ook is. Een extra brede rollator kan ook een oplossing zijn, een voorbeeld is de Server HD XL Rollator.

 

Niet alle rollators passen dus bij iedereen. Het kan prettig zijn om van tevoren een proefritje te maken om te ervaren welke rollator je het fijnst vindt om mee te lopen.

Geplaatst in:

© 2024 – Scootmobiel Comfortabel | Top Kwaliteit A-merk Scootmobielen – Alle rechten voorbehouden

De waardering van www.scootmobiel-comfortabel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 1184 reviews.