Om dit lage tarief te mogen hanteren moet de driewielfiets specifiek ingericht zijn voor gebruik door een invalide of minder valide persoon. Zodra de fiets voorzien is van bijvoorbeeld een voetenbakje, pedaalverbreder, stokhouder of een draagplateau voor een rollator ten behoeve van een mindervalide persoon dan mag het lage tarief gehanteerd worden.
Omdat Van Raam als producent niet weet wie de eindgebruiker van de fiets is moeten wij altijd het (hogere) belastingtarief van 21% hanteren.
Wanneer wij als dealer deze fiets kunnen koppelen aan een minder valide of invalide persoon en deze fiets specifiek is ingericht voor deze persoon dan kunt u gewoon het lage belastingtarief aan deze eindgebruiker berekenen. Aangezien onze rolstoel(transport)fietsen, de OPair en VeloPlus specifiek bedoeld zijn voor een mindervalide of invalide persoon mogen deze altijd tegen het lage belastingtarief (nu 9%) berekend worden. Onze Easy Go scootmobielfiets is juridisch een scootmobiel. Deze mag daarom ook tegen 9% berekend worden. Deze regels stemmen af van de Wet op de omzetbelasting uit 1968 en gelden voor alle in Nederland geleverde driewielfietsen. Van Raam heeft geen invloed op deze regels en er kunnen geen rechten aan deze informatie worden ontleend. Wij adviseren u bij twijfel de belastingdienst om advies te vragen. Driewielfietsen die Van Raam vanaf 1 januari 2018 aan u in Nederland levert, moeten tegen 21% BTW gefactureerd worden.
|