Kom proefrijden in onze Showroom
Scherpe prijzen
Pechhulp in heel Nederland
Persoonlijke service
Klantbeoordeling 9.1 obv 705 reviews
Scootmobiel-comfortabel
Sluiten
Sluiten

BTW verhoging Driewiel fietsen per 01-01-2018

Op een standaard driewielfiets die niet specifiek gekoppeld is aan een persoon met een beperking moet vanaf 1 januari 2018 het hoge belastingtarief ( 21%) gehanteerd worden in Nederland.

Op een standaard driewielfiets die niet specifiek gekoppeld is aan een persoon met een beperking moet vanaf 1 januari 2018 het hoge belastingtarief ( 21%) gehanteerd worden in Nederland.
Een driewieler kan onder voorwaarden worden aangemerkt worden als invalidenhulpmiddel, hiervoor mag het lage belastingtarief (momenteel 9%) berekend worden.
Om dit lage tarief te mogen hanteren moet de driewielfiets specifiek ingericht zijn voor gebruik door een invalide of minder valide persoon. Zodra de fiets voorzien is van bijvoorbeeld  een voetenbakje, pedaalverbreder, stokhouder of een draagplateau voor een rollator ten behoeve van een mindervalide persoon dan mag het lage tarief gehanteerd worden.

Omdat Van Raam als producent niet weet wie de eindgebruiker van de fiets is moeten wij altijd het (hogere) belastingtarief van 21% hanteren.

Wanneer wij als dealer deze fiets kunnen koppelen aan een minder valide of invalide persoon en deze fiets specifiek is ingericht voor deze persoon dan kunt u gewoon het lage  belastingtarief aan deze eindgebruiker berekenen.
 
Aangezien onze rolstoel(transport)fietsen, de OPair en VeloPlus specifiek bedoeld zijn voor een mindervalide of invalide persoon mogen deze altijd tegen het lage belastingtarief (nu 9%) berekend worden. Onze Easy Go scootmobielfiets is juridisch een scootmobiel. Deze mag daarom ook tegen 9% berekend worden.
 
Deze regels stemmen af van de Wet op de omzetbelasting uit 1968 en gelden voor alle in Nederland geleverde driewielfietsen. Van Raam heeft geen invloed op deze regels en er kunnen geen rechten aan deze informatie worden ontleend. Wij adviseren u bij twijfel de belastingdienst om advies te vragen.
 
Driewielfietsen die Van Raam vanaf 1 januari 2018 aan u in Nederland levert, moeten tegen 21% BTW gefactureerd worden.

Geplaatst in:

© 2024 – Scootmobiel Comfortabel | Top Kwaliteit A-merk Scootmobielen – Alle rechten voorbehouden

De waardering van www.scootmobiel-comfortabel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 705 reviews.