Kom proefrijden in onze Showroom
Scherpe prijzen
Pechhulp in heel Nederland
Persoonlijke service
Klantbeoordeling 9.1 obv 709 reviews
Scootmobiel-comfortabel
Sluiten
Sluiten

De accu opladen per scootmobiel: twee vriendinnen op reis

800 km afleggen met de scootmobiel. Janet en Monique gaan het doen! Hoe ver kun je rijden met een volle accu van je scootmobiel? Je leest het hier »

De accu opladen per scootmobiel: twee vriendinnen op reis

Misschien heeft u het gezien of gelezen: Buurvrouwen Janet en Moniek gaan op reis. Met hun scootmobielen naar Velden, een dorp in de buurt van München. Vanuit Gieten, Drenthe, is dat een reis van ruim 800 kilometer. Enkele reis, welteverstaan. Ze verwachten dan in totaal ook twee maanden weg te zijn!

Accu opladen en bewustzijn creëren

Hoewel zij de trip voornamelijk als vakantie zien, hebben zij nog een ander doel: Laten zien dat ook met een scootmobiel de wereld groter is dan je eigen dorp of stad én dat men zich niet hoeft te schamen om van een scootmobiel gebruik te maken.

De reis begint op 1 juli 2020 en de dames hebben er zin in. Maar er gaat wel de nodige voorbereiding vooraf aan zo’n ‘wereldreis’. De route voor de heenweg beslaat uitgeprint maar liefst 40 pagina’s. Hun bagage nemen zij mee in karretjes die achter de scootmobielen bevestigd worden.

Actieradius van de scootmobiel-accu

Hoe ver u met een volle accu kunt rijden, is afhankelijk van het model scootmobiel en de gekozen accu. Meestal is de actieradius tussen de 40 en 70 kilometer. In het geval van Monique en Janet zouden zij normaal gesproken met hun scootmobielen ongeveer 50 kilometer kunnen afleggen, maar dankzij het extra gewicht van hun bagagekarretjes is het even afwachten hoe ver ze op een dag kunnen komen. De accu zal namelijk sneller leeg zijn en weer opgeladen moeten worden. Zelf verwachten zij slechts 30 kilometer per dag kunnen afleggen.

Op reis met de scootmobiel

Als u op reis gaat met de scootmobiel is het sowieso handig om ervoor te zorgen dat u zich goed voorbereidt. Zelfs wanneer het geen wereldreis is, zoals Janet en Monique van plan zijn te maken. Een goede voorbereiding is onmisbaar voor iedere vakantie, óók wanneer u met de auto reist en de scootmobiel meeneemt. Een extra acculader voor uw scootmobiel inpakken is altijd een goed idee.

Vergeet ook de verzekering niet!

Naast een volle accu, is het belangrijk om na te denken over uw verzekering. Een verzekering is verplicht als u uw scootmobiel op de openbare weg rijdt. Bent u niet verzekerd dan kunt u een boete krijgen van maar liefst 600 euro. Maar het is ook verstandig even stil te staan bij het volgende: Heeft u een verzekering afgesloten met pechhulp? En dekt deze verzekering enkel schade of heeft u ook recht op vergoeding wanneer uw bagage verloren gaat?

Fijne vakantie!

Wij wensen Janet en Monique een fijne vakantie en hopen dat zij niet voor onaangename verrassingen komen te staan tijdens hun trip naar Velden én dat zij met een opgeladen accu weer thuiskomen! Tijdens hun reis zullen wij in ieder geval regelmatig even kijken op hun Facebookpagina, waar zij verslag doen van hun avonturen. Kijkt u mee? Ze denken zelf namelijk dat het een hilarische reis wordt!

Dit blog is gebaseerd op artikelen van rtlnieuws.nl en rtvdrenthe.nl

 

 

 

Geplaatst in:

© 2024 – Scootmobiel Comfortabel | Top Kwaliteit A-merk Scootmobielen – Alle rechten voorbehouden

De waardering van www.scootmobiel-comfortabel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 709 reviews.