Kom proefrijden in onze Showroom
Scherpe prijzen
Pechhulp in heel Nederland
Persoonlijke service
Klantbeoordeling 9.0 obv 1184 reviews
Scootmobiel-comfortabel
Sluiten
Sluiten

In de herfst op pad met uw scootmobiel? Zo kan dat veilig!

Het is herfst, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat u met uw scootmobiel binnen moet blijven. We geven u daarom tips om de herfst veilig door te komen »

In de herfst veilig op pad met de scootmobiel

Er is geen ontkomen meer aan: de herfst heeft zijn intrede gedaan in Nederland. De dagen zijn kil, grijs, nat en meteen al een stuk korter dan we de afgelopen tijd gewend waren. Dat wil echter niet zeggen dat u er niet meer op uit kunt in uw scootmobiel. Maar waar moet u in de herfst specifiek aan denken?

Warme kleding

Om in de herfst veilig een tochtje met uw scootmobiel te kunnen maken, is het belangrijk dat u lekker warm gekleed van huis gaat. Uw concentratie- en reactievermogen kunnen namelijk beïnvloed worden door kou en regen. Het handigst is om verschillende laagjes kleding te dragen, zodat u onderweg eenvoudig iets extra’s aan of uit kunt trekken. Vergeet ook niet uw schootskleed mee te nemen en een regencape in uw mandje te leggen.

Zorg dat u goed zichtbaar bent

Gaat u in de herfst op pad, dan is het belangrijk dat u goed kunt zien. Maar belangrijker is nog dat u zelf goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Controleer daarom altijd uw verlichting voor u vertrekt en vergeet vooral niet een fluoriserend hesje aan te trekken of over uw leuning te hangen. Dan weet u zeker dat anderen u goed zien.

Controleer ook uw banden

Uw banden zorgen voor voldoende grip. Ook wanneer u over vochtige herfstbladeren rijdt. Voor een optimale grip is het dan ook belangrijk dat uw banden niet te zacht zijn én dat zij over voldoende profiel beschikken. Banden die te weinig profiel hebben, kunnen ervoor zorgen dat uw scootmobiel gaat ‘glijden’.

Volle accu

Bent u van plan een wat langere tocht te maken met uw scootmobiel? Let dan goed op uw accu en laad deze de avond voor uw tochtje al helemaal op. Dit kunt u het beste binnenshuis doen. De accucapaciteit neemt namelijk af wanneer de temperatuur te laag is. De kans dat u met een volledig opgeladen accu strandt, is minimaal.

Haastige spoed is in de herfst zelden goed

Door regen, gevallen noten, takken en blaadjes kan het in de herfst behoorlijk glad worden. Rijd daarom niet te snel wanneer u een tochtje met uw scootmobiel gaat maken in de herfst. Bij een lagere snelheid heeft u niet alleen meer tijd om te reageren als er zich een onverwachte situatie voordoet, uw remweg is ook aanzienlijk korter. Een bijkomend voordeel is, dat u dan ook meer tijd heeft om te genieten van al het moois dat de herfst ons te bieden heeft.

Vergeet uw mobiele telefoon niet

Natuurlijk heeft u uw mobiele telefoon bijna altijd bij u. Maar zeker in de koudere seizoenen is het belangrijk dat u deze -opgeladen en wel- bij zicht heeft wanneer u met de scootmobiel op weg gaat. Het is namelijk wel zo prettig als u eenvoudig en snel uw familie, vrienden of de pechhulp kunt bellen als u onverhoopt strandt.

Samen is gezelliger dan alleen

Wilt u graag van het prachtige herfstweer genieten, maar zou u een beetje gezelschap wel op prijs stellen? Vraag dan iemand om met u mee te gaan. Vrienden, familie, net wat u gezellig vindt! Er zijn zelfs scootmobielclubs die regelmatig tochtjes organiseren. Informeer er eens naar bij u in de buurt. Want behalve veel gezelliger, is het ook nog eens een stuk veiliger om met een groepje op pad te gaan. Zo kunt u elkaar in de gaten houden en helpen wanneer dat nodig is.

 

 

 

Geplaatst in:

© 2024 – Scootmobiel Comfortabel | Top Kwaliteit A-merk Scootmobielen – Alle rechten voorbehouden

De waardering van www.scootmobiel-comfortabel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 1184 reviews.