Kom proefrijden in onze Showroom
Scherpe prijzen
Pechhulp in heel Nederland
Persoonlijke service
Klantbeoordeling 9.0 obv 1184 reviews
Scootmobiel-comfortabel
Sluiten
Sluiten

Naar het pretpark of de dierentuin met uw scootmobiel?

Er is niets zo leuk als met de (klein)kinderen naar een attractiepark of dierentuin. Maar
hoe doet u dat met uw scootmobiel? In dit blog bespreken we de opties. »

Een dagje uit met de scootmobiel?

De scootmobiel geeft u de vrijheid om te bewegen. Dankzij uw scootmobiel kunt u eenvoudig zelf een boodschap doen, bij vrienden en familie op bezoek gaan of eenvoudigweg lekker genieten van een ritje buitenshuis. Toch zijn er een aantal activiteiten die met een scootmobiel minder eenvoudig te ondernemen zijn. Zoals een dagje naar een pretpark, bijvoorbeeld.

Met de scootmobiel naar het pretpark

Tenzij u in Slagharen, Kaatsheuvel of in Biddinghuizen woont, is een dagje naar het pretpark met uw scootmobiel niet zo voor de hand liggend. Uw scootmobiel heeft immers maar een beperkte actieradius waardoor er op de scootmobiel heen reizen vaak al te ver is. En daarnaast zijn de meeste scootmobiels niet zo eenvoudig met de auto te vervoeren. Toch is het heel goed mogelijk om een pretpark te bezoeken met uw scootmobiel.

Een opvouwbare scootmobiel

Gaat u regelmatig dagjes uit of op vakantie? Dan is het een goed idee om na te denken over de aanschaf van een opvouwbare scootmobiel.

Een opvouwbare scootmobiel kan minder lange afstanden rijden dan een vaste scootmobiel. Maar daar staat tegenover dat deze scootmobiel makkelijk op te vouwen is, zodat hij overal mee naartoe kan. Wanneer de opvouwbare scootmobiel ingeklapt is, kan hij als trolley mee in de auto of de trein. Dat maakt dit type scootmobiel perfect voor uitstapjes. Door de goede wendbaarheid en de compacte vormgeving is een opvouwbare scootmobiel uitermate geschikt voor de kortere ritten is navigeren door een pretpark of dierentuin geen enkel probleem.

Een scootmobiel huren

Natuurlijk bezoekt niet iedereen regelmatig een pretpark. Gelukkig zijn er ook oplossingen voor wanneer u incidenteel een pretpark of dierentuin bezoekt. Zo heeft vrijwel ieder pretpark rolstoelen die u -net als een karretje bij de supermarkt- kunt gebruiken. Verre van ideaal, u heeft iemand nodig die de rolstoel duwt, maar wel een oplossing. Een andere en veel mooiere oplossing is gebruik te maken van een huurscootmobiel. Verschillende pretparken, zoals de Efteling, en dierentuinen, bieden de mogelijkheid om bij de ingang een scootmobiel te huren.

Met de taxi naar het pretpark

Als laatste mogelijkheid om onbezorgd van een dagje uit te genieten, willen we nog de mogelijkheid benoemen om met de taxi naar het pretpark of de dierentuin te reizen. Het grootste nadeel daarvan is dat een taxiritje nogal prijzig kan worden wanneer u ver van het park woont. Daarnaast is er in het kader van de coronamaatregelen de laatste maanden nogal wat te doen geweest over het meenemen van een scootmobiel in de (regio-)taxi. In principe mag u dankzij de versoepelingen van de maatregelingen per 1 juli weer met uw scootmobiel in de taxi reizen, maar we raden u aan dit ruim vooraf te controleren bij uw taxivervoerder.

Samen Veilig Uit

En dat brengt ons bij het laatste punt. Een pretpark of dierentuin bezoeken is dit jaar anders dan we gewend zijn. De coronamaatregelen hebben behoorlijke impact op uw bezoek. Zeker wanneer u het park met een scootmobiel of andere hulpmiddelen bezoekt. Om ervoor te zorgen dat iedereen op een veilige manier van een fijn dagje uit kan genieten is het protocol Samen Veilig Uit opgesteld. Hierin zijn aanvullende bepalingen opgenomen voor mensen met een beperking. Bent u voornemens binnenkort een dag naar een attractiepark te gaan? Lees dan vooral het protocol zorgvuldig door en neem bij vragen contact op met het park van uw keuze!

 

Pride Apex Lichtgewicht  

 

Geplaatst in:

© 2024 – Scootmobiel Comfortabel | Top Kwaliteit A-merk Scootmobielen – Alle rechten voorbehouden

De waardering van www.scootmobiel-comfortabel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 1184 reviews.