Kom proefrijden in onze Showroom
Scherpe prijzen
Pechhulp in heel Nederland
Persoonlijke service
Klantbeoordeling 9.0 obv 1184 reviews
Scootmobiel-comfortabel
Sluiten
Sluiten

Scootmobiel kopen? Houd hier dan rekening mee! TIP

De aanschaf van een scootmobiel is niet iets dat u dagelijks doet. Waar moet u rekening mee houden bij het kopen van een scootmobiel? Wij vertellen het u graag.

Alles wat u wilt weten bij het kopen van een scootmobiel

De aanschaf van een scootmobiel is voor de meeste mensen geen dagelijkse kost. Voor u waarschijnlijk ook niet. En bij het kopen van een scootmobiel komt nogal wat kijken. Wat kost een scootmobiel? Welk type scootmobiel is het meest geschikt voor u? Hoe zorgt u ervoor dat de scootmobiel die u koopt ook echt een positieve bijdrage aan uw dagelijks leven levert? Wij zetten graag een aantal van deze aandachtspunten bij het kopen van een scootmobiel voor u op een rij!

Wat kost een scootmobiel?

De aanschafprijs van een scootmobiel is over het algemeen niet gering. Gemiddeld variëren de prijzen van een vaste scootmobiel tussen de 2.000 en 4.000 euro. Daarom raden wij u ook aan om, vóór u zich gaat oriënteren op het kopen van een scootmobiel, bij uw gemeente te informeren of u in aanmerking komt voor een scootmobiel op basis van de WMO. De WMO biedt namelijk op twee verschillende manieren ondersteuning bij het krijgen van een scootmobiel.

Komt u in aanmerking voor steun in natura? Dan krijgt u een scootmobiel van de gemeente. U hoeft hiervoor zelf niets te betalen, maar u heeft dan ook geen of slechts beperkte inspraak in de scootmobiel die de gemeente aan u toewijst.

Een andere mogelijkheid is dat u een Persoons Gebonden Budget krijgt. Dit budget kunt u inzetten voor het kopen van een scootmobiel naar keuze.

Welk type scootmobiel past bij u?

De volgende vraag die u zich moet stellen, is welke scootmobiel bij u past. Er zijn grofweg drie verschillende categorieën te benoemen. Ieder type is weer geschikt voor ander gebruik. Echt iets om rekening mee te houden dus!

Scootmobiel met drie wielen

Een scootmobiel met drie wielen is extra wendbaar en heeft een kleine draaicirkel. Dat is een absoluut voordeel wanneer u dagelijks naar de supermarkt rijdt, bijvoorbeeld. U kunt makkelijk een klein gangpad in om een product te pakken. Door de vormgeving heeft u voorin wat meer beenruimte dan bij een scootmobiel met vier wielen. Daarnaast is een scootmobiel met drie wielen lichter en dus meer koersvast.

Wel zijn deze scootmobielen iets minder stabiel. Heeft u juist behoefte aan extra stabiliteit, overweeg dan een scootmobiel met vier wielen.

Scootmobiel met vier wielen

Een scootmobiel met vier wielen is iets prettiger in het gebruik dan modellen met drie wielen, want het voertuig ligt beter op de weg en kan niet omvallen. Door de vier wielen, twee voor en twee achter, biedt een scootmobiel met vier wielen ook in de bochten extra stabiliteit. Een uitstekende keuze dus, als u vooral op een veilige en betrouwbare manier uw dagelijkse bezoeken wilt plegen.

Opvouwbare scootmobiel

Heeft u uw scootmobiel niet dagelijks nodig? Of juist vaak binnenshuis?

Door de goede wendbaarheid en de compacte vormgeving is een opvouwbare scootmobiel uitermate geschikt voor de kortere ritten. Denk bijvoorbeeld aan verplaatsing in en om uw huis, of een snelle boodschap bij de supermarkt om de hoek. Ook wanneer u op vakantie gaat, is een opvouwbare scootmobiel een ideale en bovendien voordelige optie.

Wanneer u voor een volledig opvouwbare scootmobiel (Brio) kiest, kunt u uw scootmobiel binnen enkele seconden opvouwen. In opgevouwen staat is uw scootmobiel dan een handige trolley, die u overal mee naartoe kunt nemen!

Ga proefrijden!

Heeft u uw keuze gemaakt voor een bepaald type scootmobiel? Of twijfelt u nog welke categorie het best bij u past? Ga dan eens proefrijden! Voor u uw scootmobiel koopt, is het prettig zeker te weten dat de scootmobiel van uw keuze helemaal aan de verwachtingen voldoet én dat u er straks ook echt mee uit de voeten kunt. De enige manier om dat zeker te weten, is door een proefrit te maken.

Tip: Probeer verschillende merken en modellen uit. De onderlinge verschillen kunnen voor u net het onderscheid maken tussen een succesvolle aankoop en een scootmobiel waar u schoorvoetend gebruikt van maakt.

Kies de juiste accessoires

Om dagelijks met plezier gebruik te kunnen maken, heeft u waarschijnlijk accessoires nodig. Accessoires zoals waterdichte regenkleding, beschermhoezen, handige tassen en manden of een lekker warm schootskleed maken het gebruik van uw rolstoel of scootmobiel aanzienlijk comfortabeler en zijn dus bepaald geen overbodige luxe.

Advies nodig bij het kopen van uw scootmobiel?

Weet u niet zeker welke scootmobiel het best past bij u en uw wensen? Of wilt u graag een keer proefrijden met een aantal scootmobielen? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij adviseren u graag!

 

 

Geplaatst in:

© 2024 – Scootmobiel Comfortabel | Top Kwaliteit A-merk Scootmobielen – Alle rechten voorbehouden

De waardering van www.scootmobiel-comfortabel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 1184 reviews.