Kom proefrijden in onze Showroom
Scherpe prijzen
Pechhulp in heel Nederland
Persoonlijke service
Klantbeoordeling 9.0 obv 1182 reviews
Scootmobiel-comfortabel
Sluiten
Sluiten

Scootmobiel huren? Is dat de beste oplossing?

Een scootmobiel huren lijkt interessant, maar is dat wel zo? Er kleven ook nadelen aan een scootmobiel huren. Wij lichten ze toe en bieden een mooi alternatief»

Scootmobiel huren? Is dat de beste oplossing?

Als u slecht ter been bent, is een scootmobiel écht een uitkomst! Familie of vrienden bezoeken, een ritje maken in de buurt of in de natuur, zelf boodschappen doen; het wordt allemaal weer mogelijk. Een scootmobiel geeft u uw vrijheid (terug). Er zijn verschillende manieren om een scootmobiel in uw bezit te krijgen. Denk aan de WMO, een scootmobiel kopen of huren.

Hoe komt u aan een scootmobiel?

De overheid geeft de mogelijkheid om een scootmobiel te rijden via de WMO. Maar aangezien iedere gemeente hiervoor andere criteria hanteert, is het niet gezegd dat u -in uw specifieke situatie- ook daadwerkelijk in aanmerking komt. Is dit niet het geval? Dan zult u zélf voor uw scootmobiel moeten zorgen.

De prijzen van een scootmobiel lopen nogal uiteen, maar over het algemeen geldt dat het een flinke uitgave is. En laten we eerlijk zijn, niet iedereen kan ‘zomaar’ het aankoopbedrag ophoesten.

Scootmobiel huren lijkt een mooie oplossing

Bent u ook geschrokken van de aanschafprijs van een scootmobiel? Dan overweegt u misschien om er één te huren. Dit lijkt heel aanlokkelijk: u hoeft immers niet in één keer een relatief groot geldbedrag op tafel te leggen. Er zijn online genoeg aanbieders te vinden die scootmobiels voor korte of langere tijd verhuren. De stap om een scootmobiel te huren, is dan ook niet groot.

Maar laten we even eerlijk rekenen.

De huurprijs voor een scootmobiel bestaat in de meeste gevallen uit borg, transportkosten, verzekering, dag-, maand- of weekprijs en btw. Een snelle zoektocht op internet leert dat de huurprijzen beginnen rond vier euro per dag. Laten we deze dagprijs even als basis nemen. Per jaar kost deze scootmobiel huren u (365 x 4=) 1.460 euro! En u rijdt uw scootmobiel waarschijnlijk véél langer dan een jaar. Rijdt u twee jaar in de gehuurde scootmobiel bent u dus 2.920 euro kwijt. En bij vijf jaar maar liefst 7.300 euro. Dat is dus helemaal niet zo voordelig als het lijkt! Daarbij wordt u nooit eigenaar van de gehuurde scootmobiel.

Wanneer is een scootmobiel huren wel interessant?

U ziet: een scootmobiel huren lijkt op het eerste gezicht aantrekkelijk, maar op de lange termijn is het vaak veel duurder dan een scootmobiel aanschaffen. Een scootmobiel huren is eigenlijk maar in twee situaties echt interessant:

 1. Als u een scootmobiel nodig heeft voor een korte periode
  Bijvoorbeeld voor een vakantie, of wanneer u na een operatie tijdelijk slecht ter been bent en verwacht binnenkort weer te kunnen gaan en staan waar u wilt.
 2. Wanneer u niet zeker weet welke scootmobiel geschikt is
  Als u twijfelt over het type scootmobiel dat het beste bij uw wensen past, kunt u overwegen een paar weken een scootmobiel te huren om ‘proef te rijden’.

Lease: een aantrekkelijk alternatief op huren

Wilt u een scootmobiel langere tijd gebruiken, dan is huren dus niet aantrekkelijk. Zelf een scootmobiel aanschaffen is veruit het voordeligst. Maar dan moet u wél in staat zijn een relatief groot bedrag in één keer te betalen. Scootmobiel Comfortabel realiseert zich dat dit niet voor iedereen is weggelegd en biedt daarom een mooi én voordelig alternatief: Lease een scootmobiel!

In samenwerking met Santander hebben wij een scootmobiel lease programma opgezet. Dit programma is op basis van financial lease; de enige vorm die in Nederland is toegestaan. Dit betekent dat u in principe een lening afsluit bij een bank en deze in maandelijkse termijnen terugbetaalt. Santander is zo’n bank. Met meer dan 150 jaar ervaring zijn zij meer dan betrouwbaar. Door gebruik te maken van Scootmobiel Lease bent u niet in één keer al uw spaargeld ‘kwijt’ bij het kopen van een scootmobiel, maar rijdt u wel snel in een gloednieuwe scootmobiel. En daarvan bent u dan ook direct de eigenaar.

Meer weten over Scootmobiel Lease?

Er zitten significante voordelen aan het leasen van een scootmobiel bij Scootmobiel Comfortabel:

 • U bent direct eigenaar van uw scootmobiel!
 • Gespreid betalen in 24, 36, 48, 60 of 72 maanden
 • Vast bedrag per maand
 • Eenvoudig en kostenvrij extra aflossen, wanneer u maar wilt
 • Alleen rente betalen over het nog openstaande saldo
 • Onderhoudskosten kunnen in het leasebedrag opgenomen worden.

Een scootmobiel leasen is financieel veel aantrekkelijker dan het huren van een scootmobiel. Daarom bieden wij geen huur-programma aan. Wilt u meer weten over het leasen van een scootmobiel? Bekijk dan eens de pagina Scootmobiel Lease en neem bij vragen contact met ons op. Wij helpen u graag bij de aanschaf van uw scootmobiel!

 

 

Geplaatst in:

© 2024 – Scootmobiel Comfortabel | Top Kwaliteit A-merk Scootmobielen – Alle rechten voorbehouden

De waardering van www.scootmobiel-comfortabel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 1182 reviews.