Kom proefrijden in onze Showroom
Scherpe prijzen
Pechhulp in heel Nederland
Persoonlijke service
Klantbeoordeling 9.0 obv 1184 reviews
Scootmobiel-comfortabel
Sluiten
Sluiten
tips kopen scootmobiel

Tips voor het kopen van een scootmobiel

Goede tips over veiligheid, comfort, de voorbereiding thuis, de accuduur, wielenaantal, de betaling en zorgverzekeraars. Alles over een scootmobiel kopen

In de praktijk merken wij vaak dat mensen op zoek zijn naar tips, informatie en advies voor de koop van een scootmobiel. In tegenstelling tot andere voertuigen worden er helaas geen testen uitgevoerd door bijvoorbeeld de ANWB of Consumentenbond, terwijl er volgens het SWOV zo’n 300.000 scootmobiels zijn in ons land. 

Vandaar helpen wij u een handje met dit blog rondom de vraag waarop u moet letten bij de aanschaf van een scootmobiel. Bij de start zeggen wij altijd: bepaal allereerst al uw wensen bij de koop van een scootmobiel.

De voorbereiding is het belangrijkst bij de aankoop

Voor verschillende mensen heeft een scootmobiel verschillende voordelen. Alle specifieke verschillen bepalen waar u vooraf op moet letten bij het oriënteren op een scootmobiel kopen. Want sommige gebruikers willen er een aanschaffen vanwege hun leeftijd, anderen vanwege hun lichaamsgewicht of een medische reden. 

Als het van toepassing is bij u, kijk dan van tevoren of een opvouwbaar model in uw auto past. Hier treft u een populair opvouwbaar type die aansluit bij een actieve levensstijl. 

Overweeg ook of u de scootmobiel regelmatig of maar heel soms nodig heeft. In dit laatste geval kunt u een keuze maken voor af en toe een opvouwbare scootmobiel huren.

Scootmobiel met drie, vier of vijf wielen?

Heeft u overgewicht, een bepaalde pijnaandoening, dan is het zinvol om vering van hoogwaardige kwaliteit te hebben. Mensen met evenwichtsproblemen kunnen beter geen exemplaren met drie wielen nemen. Let ook op het maximumgewicht dat een mobiel kan hebben. 

Ook is het raadzaam om na te gaan hoeveel wielen u wenst: drie, vier of vijf. Met drie wielen heeft u meer voetruimte, maar ook een kleinere draaicirkel. Als u stabiliteit belangrijker vindt, dan ligt de keus voor de hand van twee voor en twee achter (net als bij een auto). Een exemplaar met vijf wielen ‘voelt’ voor sommige mensen als veiliger, zelf adviseren wij onze klanten doorgaans drie of vier wielen.

Hoe is het binnengebruik, de snelheid en accuduur

Sommige mensen kunnen ook binnenshuis niet zonder scootmobiel. In dat geval is het raadzaam om te kijken of u met de afmetingen de juiste draai kan maken bij deurkozijnen, in bochten en over drempels binnenshuis. Let ook op de afmetingen van de stallingsplek in of om het huis.

Tot slot is het van belang om vooraf na te gaan of u voorwaarden stelt aan de accuduur en de (maximum) snelheid.

Aanbiedingen, tweedehands kopen of gespreide betaling bij scootmobiels

Voor veel mensen geldt dat je op een scootmobiel niet moet bezuinigen. Net als bij een auto is de kwaliteit van belang. Omdat niet iedereen een enorm budget heeft, hebben wij een eventuele gespreide betaling en een pagina met tweedehands scootmobiel occasions. 

Daarnaast zijn er het hele jaar scootmobiel aanbiedingen.

Krijgt u de scootmobiel vergoed?

Zorgverzekeraars vergoeden in 2022 helaas geen scootmobiels meer. Eventueel kunt u een tegemoetkoming in de kosten ontvangen via de WMO of een PGB. Zie ook ons eerdere blog over een scootmobiel laten vergoeden.

Koop een scootmobiel bij een specialist

Wij adviseren mensen om geen scootmobiel te kopen bij algemene webwarenhuizen als Amazon of Bol punt com. Dit zeggen we niet om onze kas te spekken, maar bedenk hoe het kan gaan als er een reparatie noodzakelijk is of u wenst een andere service, kies dan niet voor een klein prijsverschil bij een bedrijf dat naast speelgoed of cosmetica de scootmobiels er even ‘bij doet’.

Scootmobiel kopen tijdens de coronacrisis

Corona of een eventuele lockdown maakt de koop van een scootmobiel wat minder eenvoudig. Net als bij een nieuwe auto wil iedereen immers eerst even met eigen ogen kijken en een proefrit willen maken. Wij mogen open blijven omdat scootmobiels in de categorie ‘essentiële producten’ vallen.

Vragen, advies of informatie over scootmobiels?

Tijdens de coronaperiode helpen wij waar mogelijk via telefoon, e-mail en de website. Op de site treft u onze blogpagina, met veel nuttige informatie. Daarnaast kunt u bij vragen, advies of informatie gerust contact met ons opnemen via info@scootmobiel-comfortabel.nl of telefoon 0162 – 22 94 05.

Geplaatst in:

© 2024 – Scootmobiel Comfortabel | Top Kwaliteit A-merk Scootmobielen – Alle rechten voorbehouden

De waardering van www.scootmobiel-comfortabel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 1184 reviews.